18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat is een systeemweddenschap?

Dirk Maas

Bij het wedden op sport heb je verschillende typen weddenschappen, bijvoorbeeld enkelvoudig, tweevoudig of gestapeld. De systeemweddenschap is niet in één van bovengenoemde categorieën onder te verdelen.

Wat is een systeemweddenschap en welke voordelen biedt deze vorm van wedden ten opzichte van andere wedtypes? Uitleg bij deze vragen en tips bij het afsluiten van een systeemweddenschap worden in dit artikel nader toegelicht.

Wat is een systeemweddenschap?

Er zijn verschillende manieren om een online sportweddenschap af te sluiten. De meest gebruikelijke is een enkelvoudige weddenschap. Bij twee of meer weddenschappen is er sprake van een combinatieweddenschap.

Bij een dergelijke combiweddenschap worden quoteringen van de verschillende weddenschappen met elkaar vermenigvuldigd. Het voordeel ten opzichte van een enkelvoudige weddenschap is dat je een aanzienlijk hoger bedrag kunt winnen. Nadeel is dat alle weddenschappen correct voorspeld moeten zijn om voor het gewonnen geldbedrag in aanmerking te komen.

De systeemweddenschap lijkt op het eerste oog op een combinatieweddenschap omdat je ook bij deze vorm van wedden de resultaten van bijvoorbeeld meerdere voetbalduels gaat voorspellen. Het grote verschil is echter dat je bij een systeemweddenschap, in tegenstelling tot een combinatieweddenschap, niet alle duels goed hoeft te voorspellen.

De berekening van een systeemweddenschap

Het aangaan van een systeemweddenschap klinkt aanlokkelijk, maar deze vorm van wedden vereist vanzelfsprekend meer tijd en moeite dan het afsluiten van een enkelvoudige weddenschap. Je kunt je na verloop van tijd berekeningen voor het aangaan van een systeemweddenschap eigen maken.

Een handiger en tijdsbesparend middel is het raadplegen van onze systeemweddenschappen-calculator. Deze calculator toont je alle mogelijke uitkomsten, op grond van het soort systeem, de gekozen inzet en de verschillende quoteringen van de door jou gekozen weddenschappen.

Er is keuze te over bij het kiezen van een systeem in de calculator. Het verkrijgen van een begrip van de verschillende mogelijkheden is een complexe materie, maar dat is al eens heel helder en overzichtelijk uitgelegd.

Voorbeeld van een systeemweddenschap

Systeemweddenschappen hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. De reden laat zich raden: in vergelijking met combiweddenschapppen hoef je niet alle combinaties juist te voorspellen.

Het risico bij een systeemweddenschap is een stuk minder groot ten opzichte van een combinatieweddenschap. Dat leidt er doorgaans toe dat de quoteringen voor een systeemweddenschap lager zijn. Toch kunnen wedders er in slagen om via het wedden op riskante wedstrijden uiteindelijk toch nog een mooie winst te behalen.

Er zijn veel verschillende systeemweddenschappen, bijvoorbeeld 4 van de 5 of 7 van de 10. De meest bekende systemen zijn 2 van de 3 en 2 van de 4. Bij de 2 van de 4-systeemweddenschap zul je, om winst te kunnen maken, in moeten zetten op risicovolle wedstrijden. Met andere woorden: je voorspelt dat de underdogs of de teams die (naar jouw mening) een veel te hoge quotering hebben gaan winnen. Een voorbeeld van hoe een 2 van de 4-weddenschap in zijn werk gaat, wordt in dit artikel uitgelegd.

Tips voor het afsluiten van systeemweddenschappen

Systeemweddenschappen zijn, zoals eerder aangegeven, complexer dan enkelvoudige weddenschappen. Diverse tips kunnen je op weg helpen bij het afsluiten van een systeemweddenschap.

In de eerste plaats is het van belang te kiezen voor een vast systeem. Dat is op zich al een hele taak, maar door een vast systeem te hanteren kun je uitgroeien tot een ware expert en daarmee winstmaximalisatie realiseren.

Ten tweede kun je kiezen voor een zogenaamde Banker. Dat is een wedstrijd die een ‘sure bet’ is, een voorspelling waarvan je denkt dat zij haast zeker goed is. Een vrijwel gegarandeerde uitkomst van een weddenschap vergroot je kans om te voldoen aan het vereiste van het aantal juiste voorspellingen in je systeem.

Ten derde valt het aan te raden om niet alleen bets te plaatsen op winnende clubs. Quoteringen op een gelijkspel zijn in de regel veel hoger en daarmee tikken de keren dat je een succesvolle voorspelling op een gelijkspel hebt gedaan zwaarder aan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een drie-uit-zes-systeem.

Tot slot mag er niet voorbij worden gegaan aan het bedrag dat je gaat inzetten. Wedders die geen of nauwelijks ervaring hebben met systeemwedden vinden het vaak niet eenvoudig om vast te stellen wat voor bedrag je inzet. Bepalend is om van tevoren uit te dokteren hoeveel combinaties het systeem bevat. De calculator, die al eerder aan bod is gekomen, biedt hulp.

Sporten die geschikt zijn voor systeemweddenschappen

Er bestaan verschillende soorten systeemweddenschappen. Zo zijn er de Yankee-systeemweddenschap en de Trixie-systeemweddenschap. Een variant van de Yankee, de Super Yankee, is de Canadian systeemweddenschap.

In dit artikel vind je een uitleg over de Canadian systeemweddenschap. Deze vorm van systeemweddenschap is geschikt voor het wedden op paardenraces en het wedden op voetbal.

Het voordeel van de systeemweddenschap

De combinatieweddenschappen, ook wel bekend als accumulators, hebben als nadeel dat je alles correct moet voorspellen om te kunnen winnen. Dat probleem speelt bij systeemweddenschappen niet. Bij een dergelijke weddenschap blijf je bij een onjuiste voorspelling niet met lege handen achter.

Enerzijds kun je met systeemweddenschappen flinke winst maken. Anderzijds kun je jouw verliezen binnen de perken houden met de juiste combinaties. Dat is een verklaring van de groei in populariteit van deze manier van wedden.