18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Overzicht geblesseerden Eredivisie 2018/19

Dirk Maas

Na bijna twee maanden voetbal heeft de Eredivisie er ongeveer een kwart van zijn duels op zitten. Er heeft een eerste schifting plaatsgevonden wat betreft de kampioensstrijd en de strijd tegen degradatie.

Dat betekent echter niet dat de verhoudingen op de ranglijst de komende weken en maanden ongewijzigd blijven. Blessures en schorsingen kunnen een team verzwakken. Daarom geldt als aanbeveling om voor het wedden op een Eredivisie-duel altijd te kijken naar de afwezige spelers. Raadpleeg daarom altijd ons overzicht van geblesseerde en geschorste spelers.

Invloed van afwezige spelers

Een heel seizoen lang gevrijwaard blijven van blessures of schorsingen: dat is de droom van iedere Eredivisie-coach. Helaas is dat een utopie. De vele duels in een seizoen hebben zo zijn weerslag op de fysieke gesteldheid van een speler.

Daardoor komt het nooit voor dat een Eredivisie-club altijd in dezelfde samenstelling speelt. Het gemis van één of twee spelers hoeft niet rampzalig te zijn, zeker niet als ze geen sleutelpositie innemen. Het gemis van de topscorer of de puntenpakkende keeper kan wel cruciaal zijn.

Een team dat favoriet is om een Eredivisie-duel te winnen ziet zijn kansen dan drastisch slinken aangezien het maken van doelpunten of het voorkomen van goals geen zekerheid meer is. Uiteraard zijn er vervangers voorhanden, maar het is de vraag in hoeverre zij gelijkwaardig zijn aan de basisspelers. Je kunt lukraak afgaan op de reputatie van een club. Informatie over de fysieke gesteldheid van spelers is echter essentieel.

Nagaan wie geblesseerd of geschorst zijn

De complete lijst van geblesseerde en geschorste spelers in de Eredivisie vind je op de overzichtspagina van onze site. Daar staan de spelers van alle 18 Eredivisie-clubs vermeld die niet mee kunnen doen. Een ploeg uit de Eredivisie die ontbreekt, heeft op dat moment niet te kampen met blessures of schorsingen.

Als je op de overzichtspagina bent aangekomen, zie je dat er aan de linkerkant bij iedere speler een icoon staat. Deze iconen hebben verschillende kleuren. Een groen icoon houdt in dat een speler zo goed als speelklaar is en op heel korte termijn weer kan spelen. Een voetballer die een wat langere herstelperiode (enkele weken) nodig heeft, vanwege een korte of middellange blessure, krijgt een geel icoon toebedeeld.

Het rode icoon staat voor een speler die zwaar geblesseerd is en daardoor geruime tijd aan de kant staat. Een icoon waarin eveneens de kleur rood voorkomt, is cirkelvormig met daarin een rode en gele kaart om aan te duiden dat de betreffende speler geschorst is. De duur van de schorsing wordt uiteraard vermeld. Het plaatsen van de cursor op het aantal wedstrijden schorsing geeft aan voor welke Eredivisie-wedstrijd(en) een speler geschorst is.

Bij iedere speler wordt aangegeven om wat voor soort blessure het gaat en op welke datum een speler een blessure heeft opgelopen. Onder het kopje ‘Terugkeer’ staat de indicatie vermeld wanneer een speler weer terug kan worden verwacht op het veld.

Moment van het raadplegen van deze informatie

Bij het bepalen van de quoteringen voor Eredivisie-duels houden bookmakers met vele aspecten rekening, bijvoorbeeld recente vorm en onderlinge historie. Het ontbreken van spelers is eveneens een bron van informatie bij het vaststellen van de quoteringen. Ontbreekt er een bepalende speler, dan kan dat de winstkansen van een Eredivisie-club verminderen. Bookmakers passen dan wellicht hun quoteringen aan.

Niet alle bookmakers zullen weet hebben van het aantal geblesseerde en geschorste spelers per Eredivisie-ploeg. Daarmee kun je een voorsprong hebben bij het wedden op duels uit de Eredivisie. Indien je over een betere kennis van de samenstelling van een ploeg beschikt, kun je voor jezelf bepalen of de quoteringen te hoog of te laag zijn ingeschat.

Het beste is om zo lang mogelijk te wachten met het plaatsen van een bet op een Eredivisie-wedstrijd. Pas een dag voor aanvang van een duel wordt bekendgemaakt welke spelers zijn geselecteerd. Diverse voetbalsites komen vanaf dat moment met de vermoedelijke opstelling. Op sites die livescores bijhouden wordt ongeveer een uur voor het begin van een wedstrijd de basiself gepubliceerd.

Nut van info over geblesseerde en geschorste Eredivisie-spelers

Een gezegde luidt: ‘Je moet roeien met de riemen die je hebt’. Anders gezegd: je moet gebruikmaken van de middelen die je ter beschikking staan. Een Eredivisie-topper die een half basiselftal mist, gaat een moeilijke wedstrijd tegemoet. Als die blessuregolf lange tijd aanhoudt, kan dat een goede klassering op de tocht zetten.

Kijken naar het aantal afwezige spelers is een goede graadmeter om de sterkte van een club in te schatten. Er spelen echter ook nog andere factoren mee, zoals de impact van blessures en schorsingen. Niet elke vervanger van een beoogde basisspeler hoeft een verzwakking te zijn. Aan de hand van statistieken als assists en goals kun je bepalen hoe belangrijk een speler voor het team is. Sommige reserves hebben als invaller een goede indruk gemaakt als ‘supersub’: scoren tijdens (bijna) elke invalbeurt.

Overzicht van geblesseerden Eredivisie 2018/19: een zeer belangrijke bron

Indien je van plan bent om te gaan wedden op duels uit de Eredivisie 2018/19, is het belangrijk alle mogelijke informatie tot je nemen om zeker te zijn van de winstkansen. Een bron waaraan je zeker niet voorbij mag gaan, is het overzicht van geblesseerde en geschorste spelers.

Dit overzicht wordt bij ontwikkelingen telkens bijgewerkt, dus de informatie is altijd actueel. Een laatste handige tip is het maken van een bladwijzer van het overzicht van geblesseerde spelers in de Eredivisie 2018/19. Met het opslaan van dit overzicht heb je binnen een mum van tijd toegang tot heel waardevolle informatie over de Eredivisie.