18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Formule 1 Grand Prix Mexico – Tips & quoteringen

Bob Ligthart
bet365
1.66
Winst Max Verstappen

Het einde van het Formule 1-seizoen nadert toch echt steeds meer en Max Verstappen gaat nog altijd aan de leiding in het WK-klassement. Nog vijf races en dan kan hij zijn eerste wereldkampioenschap op zijn naam hebben geschreven. De eerste horde van die vijf is de Grand Prix van Mexico en deze vindt dit weekend plaats.

WK-stand

Het is een ongekend spannend seizoen. Waar veel seizoenen al vroeg beslist worden, is dat dit jaar wel anders met de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Nederlander gaat aan de leiding met 287.5 punten. De Brit zit hem echter op de hielen met 275.5 punten. Een overwinning van een Grand Prix levert 25 punten op en de nummer twee krijgt er 18, dus het verschil is erg klein.

Het dit seizoen dus zomaar op de laatste Grand Prix, Abu Dhabi, aan kunnen komen en Mercedes-baas Toto Wolff kwam al met opvallende uitspraken over het einde van dit seizoen. Hij verwees namelijk naar een andere bloedstollende strijd uit de geschiedenis van de Formule 1: Ayrton Senna vs Alain Prost. Twee keer werd de strijd tussen deze twee kemphanen beslist door (opzettelijk) met de ander te crashen. Wolff sluit niet uit dat dat kan gebeuren in de laatste Grand Prix, aangezien de leider in de WK-stand op die manier het wereldkampioenschap pakt als beide coureurs niet door kunnen racen. Het zou niet de eerste crash tussen Verstappen en Hamilton zijn.

Grand Prix Verenigde Staten

De laatste Grand Prix vond plaats in de Verenigde Staten. Verstappen begon slecht aan het weekend en vooraf werd er niet verwacht dat de Nederlander deze GP kon winnen. Echter verzekerde hij zich wel van poleposition. Op race day zag hij Hamilton al voor bocht 1 langszij komen, maar door een goede pitstopstrategie wist Verstappen weer voor zijn rivaal te komen.

Het mondde uit tot een intense strijd, misschien wel de spannendste GP van dit seizoen. Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil tussen de twee concurrenten namelijk minder dan een seconde. Lange tijd leek het erop of Verstappen in de laatste ronde toch moest toegeven, maar in die laatste ronde reed ‘Super Max’ erg sterk. Hierdoor won hij de Grand Prix van de Verenigde Staten en eindigde Hamilton op de tweede plaats. Red Bull-teamgenoot Sergio Perez werd derde en zo had Verstappen met zijn ploeg voor de tweede keer op rij een dubbel podium te pakken.

bet365
Tot wel €100 in wedkredieten

Welkomstbonus. Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

Grand Prix Mexico

De Grand Prix van Mexico gaat wederom gepaard met een afwijkend tijdschema vanwege het tijdsverschil. Zo worden alle sessies in de Nederlandse avond verreden. Echter zijn de tijden niet gelijk aan de GP van Amerika. We lichten de kwalificatie en de race er even uit. De kwalificatie start op 6 november om negen uur in de avond en de race vindt een dag later om acht uur ’s avonds plaats.

De coureurs verschijnen dit weekend op het circuit Autódromo Hermanos Rodriguez verschijnen in Mexico-Stad. Waar veel kenners tijdens de vorige GP een voordeel voor Mercedes zagen, is dat nu wel anders. Onder andere de ijle lucht in Mexico zou gunstig zijn voor Red Bull. Dit heeft namelijk invloed op de prestaties van de turbo en aerodynamica en de gevolgen hiervan lijken groter te zijn voor Mercedes dan voor Red Bull.

Vorig jaar was toch Hamilton de sterkste in Mexico. Daarbij moet wel gezegd worden dat Verstappen al vroeg in de race een lekke band kreeg en uiteindelijk vanaf de laatste plaats nog naar de zesde plek wist te klimmen. Zijn toenmalige ploeggenoot Alexander Albon werd vijfde. Sebastian Vettel eindigde als nummer twee, Valtteri Bottas als derde en Charles Leclerc als nummer vier. Perez, toen nog bij Racing Point, werd zevende.

Wedden op Grand Prix van Mexico

Het wedden op de Formule 1 is de afgelopen jaren een stuk interessanter geworden vanwege het succes van Verstappen. Zo pakken bookmakers die zich op Nederland richten steeds groter uit voor deze sport. Er zijn dan ook talloze weddenschappen voor de F1. Wij zetten hieronder drie weddenschappen op een rij waarvan wij denken dat ze erg interessant zijn.

Wedden op winnaar Grand Prix Mexico

Voorspellen wie de winnaar van een wedstrijd en in dit geval een race zal worden is altijd interessant. Als we naar de quoteringen van de bookmakers kijken zien we dat Verstappen een keer vrij duidelijk de favoriet is met een odd van 1.66. Normaal gesproken ligt zijn quote erg dicht bij die van Hamilton. Voor de Brit krijg je op dit moment echter een quotering van 3.00. Dit kan natuurlijk nog veranderen zodra de vrije trainingen en de kwalificatie is geweest.

Wat ook opvalt is dat Perez met een quote van 13.00 hoger wordt ingeschat dan Bottas met een odd van 17.00. Meestal is dit andersom. Dit laat zien dat de bookmakers een sterk weekend van Red Bull verwachten. Wij verwachten ook dat Verstappen deze GP zal winnen. Hij is in bloedvorm en dit circuit lijkt Red Bull dit seizoen te liggen. Het is niet voor niets dat de bookmakers een zege van Red Bull een quote van 1.53 geven en een overwinning van Mercedes 2.50.

Wedden op poleposition Grand Prix Mexico

Verstappen heeft dit jaar al heel wat polepositions bij elkaar gereden. Negen om precies te zijn. In de afgelopen drie kwalificaties (Zandvoort, Monza en Austin) was de Nederlander ook de snelste. Nu met het voordeel van de Honda motor in de Mexicaanse lucht verwachten we wederom dat Max poleposition zal veroveren. Dit levert jou, net als wedden op racewinst – een quote van 1.66 op.

Poleposition, snelste ronde en winnaar Grand Prix Mexico

Dan hebben we tot slot nog een weddenschap voor de opportunistische Verstappen-fans. Het is namelijk ook een optie om te wedden dat een willekeurige coureur dit weekend poleposition pakt, de snelste ronde rijdt en ook nog eens de race wint. In dit geval maakt Verstappen daar de meeste kans op. Voor deze voorspelling krijg je een quotering van 4.50. Let op: Deze bet win je dus ook als bijvoorbeeld Hamilton, Perez, Bottas of welke andere coureur dan ook dit presteert. Je kunt dit ook specifiek op Verstappen afsluiten en dan bedraagt de odd 5.00.

bet365
1.66
Winst Max Verstappen