18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Flutter: terugtrekking uit Nederland kan 58 miljoen euro kosten

Tim Giesbers

Flutter Entertainment heeft zijn winstverwachting voor het jaar verlaagd. Een van de redenen hiervoor is de tijdelijke terugtrekking van de Nederland markt. Daarnaast zijn er ook ongunstige winsten uit sportweddenschappen tijdens de openingsweken van het vierde kwartaal.

Het bedrijf, eigenaar van Paddy Power, Betfair, FanDuel, PokerStars en Sky Betting and Gaming, vertelt in haar handelsupdate over het derde kwartaal dat de verwachtingen van de gecorrigeerde brutowinst in Europa voor 2021 nu tussen de 1,46 miljard en 1,49 miljard euro ligt.

Eerder nog werd er verwacht dat deze brutowinst een stuk hoger zou uitpakken. Destijds was het de verwachting dat deze ergens zou liggen tussen 1,48 miljard en 1,6 miljard euro. Tegenvallende winsten uit sportwedden in oktober hebben een invloed van zo’n 70 miljoen euro.

Terugtrekking uit Nederland

De kosten van de tijdelijke terugtrekking uit Nederland worden geschat op 11,7 miljoen voor het vierde kwartaal van 2021. Daarnaast zou er een schadepost van 46,7 miljoen zijn voor 2022. Doordat Flutter zich pas op het laatste moment terugtrok uit Nederland, moet het ook langer wachten voor het een licentie kan aanvragen.

Bedrijven die zich illegaal hebben gericht op Nederlandse consumenten, waren namelijk nog uitgesloten van deelname aan de nieuwe kansspelmarkt. Voor Flutter is deze deadline nog verder opgeschoven, doordat het pas op 1 oktober stopte met de Nederlandse activiteiten.

Toekomstplannen

De kosten van 58,4 miljoen euro zijn erop gebaseerd “dat we in het derde kwartaal van 2022 opnieuw beginnen met onze Nederlandse activiteiten. Deze zijn in de tweede helft van dat jaar break-even, omdat we investeren om opnieuw klanten te binden.”

In een commentaar op de resultaten zeggen analisten van Regulus Partners dat het verlies op de Nederlandse markt “een herinnering is aan de risico’s die in grijze markten lopen. De cashflow is mooi, maar het kapitaliseren van de waarde is gevaarlijk.”