18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 tips voor het afsluiten van systeemweddenschappen

Maurice Krabbendam

Systeemweddenschappen zijn een soort combinatieweddenschappen, maar dan opgebouwd uit meerdere, kleinere combinaties. Je hoeft niet alles goed te hebben om te kunnen winnen. Hierdoor, maar ook door de grote variatie die mogelijk is, zijn systeemweddenschappen een interessante wedmethode om te verkennen.

In dit artikel worden vijf tips gegeven die je helpen met het afsluiten van systeemweddenschappen.

1. Kies een vast systeem

Er zijn behoorlijk veel verschillende soorten systeemweddenschappen. Van de Trixie tot de Yankee en zo nog talloze andere mogelijkheden. Ze zijn allemaal op hun eigen specifieke manier opgebouwd. Het ene systeem biedt meer risicobeperking, het andere grotere kansen op een flinke winst.

Het doorgronden van één systeem is op zich al uitdagend genoeg. Door ermee te oefenen, leer je het beter kennen en ontdek je welke weddenschappen binnen het systeem passen. Door een vast systeem te kiezen en daar een tijdje mee te werken, kun jij een echte expert worden en je winsten maximaliseren.
Uiteraard kun je na verloop van tijd meerdere systemen in jouw ‘pakket’ opnemen, waardoor je ook nog eens de mogelijkheid krijgt om te switchen. Zo kun je dan het systeem kiezen dat het beste bij de situatie past.

2. Selecteer een Banker

In systeemweddenschappen kiezen veel mensen ervoor om een zogeheten Banker op te nemen. Dit is een soort ‘sure bet’, een weddenschap waarvan je denkt dat hij zeker uit gaat komen.

Het doel van de Banker is het vergroten van de kans dat je systeem winnend zal zijn. Met een bijna zekere weddenschap ben je al een flink stuk op weg om het vereiste aantal juiste voorspellingen in je systeem te behalen.
Een Banker hoeft geen hoge quotering te hebben. Je neemt hem juist op als bouwsteen in je systeem. Met de andere weddenschappen kun je vervolgens proberen om de winst te maximimaliseren.

3. Gebruik de systeemweddenschappen-calculator

We nodigen je van harte uit om onze systeemweddenschappen-calculator te gebruiken! Dit is een uiterst handige tool die je zeker gaat helpen bij het leren begrijpen en berekenen van systemen.

In de calculator kun je het soort systeem en jouw voorspellingen invullen. Daarbij kun je telkens ook aangeven of de voorspelling uitkomt of niet. Op deze manier kun je al voordat je een systeemweddenschap gaat afsluiten zien wat de mogelijke resultaten zijn. Wat verdien je bijvoorbeeld als alles goed is? En wat als één van je voorspellingen niet uitkomt?

Dankzij de systeemweddenschappen-calculator voorkom je verrassingen. Deze tool helpt je echt om te doorgronden hoe systeemweddenschappen in elkaar zitten. Ideaal als je een system bet aan het samenstellen bent, want zo kun je zien wat je eventueel nog zou kunnen aanpassen.

Om de calculator te gebruiken vul je simpelweg alle bedragen in, kies je het soort systeem en klik je daarna op ‘Berekenen’. Je krijgt dan een resultaatscherm te zien met daarop een uitslag op basis van jouw input. Alle combinaties en het resultaat daarvan worden getoond.
We kunnen je alleen maar aanraden eens met deze tool aan de slag te gaan als je serieus bent over systeemwedden, want waar deze manier van wedden soms wat abstract overkomt, helpt dit enorm om alles concreet voor je te zien.

4. Zet niet alleen in op overwinningen

Veel wedders hebben de neiging om in systemen vooral inzetten op winnende teams op te nemen, maar nergens staat dat dit een regel is. Er kan ook prima value zitten in bijvoorbeeld een drie uit zes-systeem op weddenschappen. Dit is een systeem waarbij je de helft goed moet hebben om te kunnen winnen. Natuurlijk zal dit niet altijd lukken, maar de quoteringen op het gelijkspel zijn veel hoger, waardoor de keren dat je wint zwaarder meetellen.

Kortom: houd je horizon breed en bedenk dat er meer is dan alleen overwinningen om op in te zetten bij systeemwedden.

5. Reken goed met je inzetten

Beginnende systeemwedders vinden het facet inzetbedrag nogal eens lastig. Hoe bepaal je nu precies hoeveel je inzet?

Het gaat om een totale inzet, die wordt verdeeld over alle combinaties die in het systeem worden samengesteld. Van iedere combinatie moet immers kunnen worden bepaald hoeveel deze oplevert als hij uitkomt.
Een Trixie bestaat bijvoorbeeld uit vier combinaties: twee dubbele een een triple. Dit betekent dat het bedrag dat je inzet door vier wordt gedeeld. Ga je voor een inzet van €50 op je Trixie, dan zal er per combinatie €12,50 worden gebruikt.

Belangrijk is in alle gevallen om van tevoren na te gaan uit hoeveel combinaties het systeem bestaat. Alleen op die manier weet je wat er gebeurt op basis van jouw totale inzet. De eerder genoemde calculator is ook voor dit soort inzetberekeningen erg handig, want hij laat zien hoe het totaal verdeeld wordt en toont in het resultaatscherm de inzet per combinatie.