18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vergelijk de beste bookmakers in Nederland

Dankzij het internet is het aanbod van professionele en betrouwbare bookmakers groot, zodat een klant nooit op slechts één bookmaker aangewezen is. Uiteindelijk wordt bij de vergelijking van de bookmakers met verschillende punten rekening gehouden. Hierbij spelen verschillende factoren een belangrijke rol.

Licentie

Veilig

Beoordeeld

Actueel

Hoe goed brengen de online bookmakers het er van af?

Er zijn heel wat bookmakers te vinden op internet die elke dag opnieuw zo veel mogelijk klanten proberen te bereiken.

Enkele bookmakers hechten daarbij veel waarde aan het aanbod weddenschappen en de service, anderen vinden de quotes belangrijker en proberen hiermee bij hun klanten te scoren.

Vooral voor wie nog nooit heeft gewed of weinig ervaring heeft, is het belangrijk om bookmakers zorgvuldig met elkaar te vergelijken.

Het aanbod van weddenschappen en de quotes

Het hoofdkenmerk van een bookmaker is het aanbod. Dat zijn immers de producten die hij aan de man wil brengen.

Hierbij profiteren de aanbieders van weddenschappen van goede sportmanifestaties.

Bij het vastleggen van de quotes moeten de bookmakers echter heel dicht bij de realiteit blijven en rekening houden met de faire kansen van de deelnemers.

Het aanbod van weddenschappen omvat het aantal events waarop weddenschappen kunnen worden geplaatst en de verschillende manieren waarop dit mogelijk is.

Enkelvoudige weddenschappen, meervoudige weddenschappen, live weddenschappen, langetermijnweddenschappen, alle mogelijke soorten weddenschappen.

Hier blijkt het grootste verschil te zitten tussen de aanbieders van weddenschappen.

Grote sportgebeurtenissen vindt u bij alle bookmakers, de extra’s maken het verschil. Systeemweddenschappen bijvoorbeeld (minimum inzet per rij) kunnen direct invloed hebben op de kansen, omdat het risico op verlies door bepaalde combinaties gereduceerd kan worden.

Over het algemeen is het zo dat een heel breed aanbod, zowel wat de aangeboden sporten en events als de gokmogelijkheden betreft, een gunstig effect heeft op de plaats die een bookmaker krijgt bij de vergelijking van aanbieders van weddenschappen.

Bij deze criteria staan bijvoorbeeld de toppers van de sector zoals Bet365 of Bwin helemaal bovenaan, omdat ze hun klanten een uitermate gevarieerd aanbod van weddenschappen bieden.

Dit is het visitekaartje en het uithangbord van de bookmakers.

Voor heel wat klanten is dit hét criterium bij het kiezen van een bookmaker.

Naast het aanbod moet natuurlijk ook de hoogte van de quotes in orde zijn.

Als u zich bij verschillende kwaliteitsvolle bookmakers registreert, kunt u voor elk spel afzonderlijk beslissen waar u uw weddenschap afsluit.

Stortingen en uitbetalingen

Bij de vergelijking van de bookmakers zijn ook de volgende financiële vragen van belang: Hoe moet het geld worden gestort om weddenschappen te kunnen plaatsen?

En wat nog belangrijker is: Hoe wordt het geld uitbetaald? Hierbij telt niet alleen de snelheid, maar ook de veiligheid.

Winst en verlies zijn elementaire onderdelen van online weddenschappen.

De afwikkeling moet dan ook in beide situaties probleemloos functioneren.

Lange wachttijden bij uitbetalingen zijn niet echt een goed teken voor de betrouwbaarheid van de bookmaker. Dat heeft ook weinig met service te maken.

Stortingen en uitbetalingen moeten gewoon correct verlopen, niet meer en niet minder.

De veiligheid hangt hierbij af van de verschillende betalingsmogelijkheden.

Gewone overschrijvingen alleen volstaan vandaag de dag al lang niet meer.

Betaling per credit card is inmiddels de standaard geworden. Nog moderner is de betaling via ePay zoals Moneybookers, Neteller of Paysafecard.

Een groot aanbod aan betalingsmogelijkheden maken de transacties tussen bookmakers en klanten eenvoudiger: Elke deelnemer kan zelf zijn methode kiezen.

Service, support en veiligheid

Wat in het normale zakenleven belangrijk is, speelt ook bij de vergelijking van de bookmakers een fundamentele rol.

Service, support en veiligheid zijn niet zo maar eventuele extra’s. Ze vormen een duidelijke indicatie voor de betrouwbaarheid en professionaliteit van de bookmakers.

Transacties via het internet hebben veel met vertrouwen te maken. Zonder vertrouwen zouden online weddenschappen veel van hun aantrekkelijkheid verliezen.

Dat begint al bij het ontwerp van de website. Een eenvoudige, intuïtieve interface is vereist.

Berichten en andere belangrijke informatie moeten voor de klant goed zichtbaar zijn. Zo moeten bijvoorbeeld de livechat, het e-mailadres van de aanbieder en het telefoonnummer waar de klant met zijn vragen terecht kan, meteen te vinden zijn. Een goede klantenservice is voor aanbieders van online weddenschappen een must.

Concrete vragen van klanten moeten snel en duidelijk beantwoord worden door een vlekkeloos functionerende support.

Dat zijn punten waarop heel wat nieuwe aanbieders op de markt vaak onvoldoende presteren. Vooral kleine aanbieders moeten op dit vlak scoren om een positie op de markt te kunnen veroveren.

Aanbieders zoals Bet365, die een uitgebreid aanbod van weddenschappen koppelen aan een goede service, spelen hier een voortrekkersrol.

Ook Sportingbet of Interwetten konden via hun goede service in de laatste jaren hun positie op de markt verder uitbouwen.

Bookmakers met elkaar vergelijken

Als de beslissing moet vallen welke bookmakers echt aan te bevelen zijn, moet een goede combinatie van de hierboven genoemde criteria gehanteerd worden. Het aanbod van weddenschappen is het allerbelangrijkste criterium.

Bij een uitgebreid aanbod nemen we er zelfs een wat minder goede service bij.

In sommige gevallen kunnen goede quotes een wisseling van bookmaker rechtvaardigen, maar dan wel alleen als de bookmaker voor de andere criteria ook goede prestaties kan voorleggen.

Ervaring is een belangrijke factor om quotes met elkaar te kunnen vergelijken. In het algemeen moet er een goede mix zijn van veiligheid (zowel wat stortingen en uitbetalingen als persoonlijke gegevens betreft), support en service, omdat het tenslotte om uw geld gaat.

Een ander punt waarmee de bookmakers bij hun potentiële klanten willen scoren, zijn de bonusaanbiedingen voor sportweddenschappen.

Hierbij gaat het meestal om extra gokgeld dat aan de eerste storting toegevoegd wordt of bijvoorbeeld om geld-terug-weddenschappen.

Hierbij moet de bonus altijd in de context van de betreffende aanbieder bekeken worden.

Gratis wedtegoeden alleen kunnen niet het enige criterium vormen bij het vergelijken van bookmakers, omdat het verschil tussen dergelijke aanbiedingen en de daadwerkelijke kwaliteit van de online bookmaker vaak heel groot is.

Wij hebben meer dan 21 jaar ervaring met sportweddenschappen en VoetbalWedden.net test alle bookmakers voor u in onze vergelijking van bookmakers.