18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nieuwe samenwerking KSA: nu ook met de Fransen

Tim Giesbers

De Kansspelautoriteit (KSA) heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten. Ditmaal met de L’Autorité Nationale des Jeux (ANJ), de Franse tegenhanger. Ze trekken vanaf nu samen op om te zorgen voor een verbetering aan de marktintegriteit.

Onder de overeenkomst staan de handtekeningen van Isabelle Falque-Pierrotin (directeur-generaal van de ANJ) en KSA-voorzitter René Jansen. De instanties gaan gegevens en plannen delen om het witwassen van geld aan te pakken en meer thuis te zijn in het gedrag van aanbieders en het beschermen van consumenten.

De ANJ en KSA verklaren samen dat de regelgevende instanties gezamenlijke principes en ideeën hebben over het beschermen van hun online kansspelindustrieën. Dit ondanks dat de regelgevende kaders van zowel Nederland en Frankrijk onafhankelijk van elkaar blijven.

Samenwerkingen

Het plan van de Kansspelautoriteit is om op 1 september 2021 de gereguleerde online kansspelmarkt te lanceren. Voor die tijd is de organisatie druk bezig samenwerkingen te sluiten. Eerder waren er al overeenkomsten met het Zweedse Spelinspektionen en de Malta Gaming Authority.

Terwijl de KSA op 1 september 2021 de Nederlandse gereguleerde online gokmarktplaats lanceert, heeft de Nederlandse instantie samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de Zweedse toezichthouder Spelinspektionen en de Malta Gaming Authority (MGA).

Verantwoordelijkheid

De ANJ heeft afgelopen zomer de verantwoordelijkheid gekregen voor de Franse kansspelindustrie. Het maakte destijds direct bekend om te willen samenwerken met andere instanties en overheidsdiensten. Uiteindelijk was het doel hiervan om een geactualiseerd rapportagesysteem voor kansspelaanbieders te krijgen.