18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

KSA gaat samenwerken met Maltese autoriteiten

Tim Giesbers

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft een memorandum van overeenstemming bereikt met de Malta Gaming Authority (MGA). Daarmee bezegelen de twee de samenwerking die er al langer was en wordt deze verder versterkt richting de komende jaren.

In de samenwerkingsovereenkomst is besproken hoe de partijen elkaar beter kunnen ondersteunen in de toekomst. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het uitwisselen van informatie. Dit kan in de toekomst specifieker gebeuren, zodat de KSA en de MGA samen kunnen optreden wanneer nodig.

Criminaliteit

Bij bijvoorbeeld een vergunningverlening vinden de autoriteiten het handig om kortere lijntjes te hebben met elkaar, zodat ze weten hoe ze tegen bepaalde verzoeken kunnen optreden. Gemeenschappelijke doelen in het memorandum zijn het tegengaan van criminaliteit, bescherming van de speler en het voorkomen van kansspelverslaving.

Samenwerkingen

René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, is blij met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. “Zo’n memorandum van overeenstemming vormt een goede basis voor het delen van kennis, samenwerking en een soepele uitwisseling van informatie.”

“Tevens wordt aan kansspelaanbieders een duidelijk signaal afgegeven dat de handen internationaal ineen worden geslagen.” Het is een van de doelstellingen van de Kansspelautoriteit om meer samenwerkingen met buitenlandse diensten te zoeken.