18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansspelautoriteit en Spelinspektionen slaan handen ineen

Tim Giesbers

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft een memorandum van overeenstemming getekend met de Zweedse evenknie. Door dit memorandum wordt de relatie tussen de KSA en de Spelinspektionen versterkt, waardoor de partijen in de toekomst beter kunnen samenwerken.

Bescherming

Volgens de overeenkomst zullen de twee autoriteiten elkaar vanaf nu ondersteunen door het delen van informatie. Ook kunnen ze vanaf nu samen optrekken om acties te ondernemen tegen kansspelaanbieders die illegaal opereren in Zweden en Nederland of andere regels overtreden.

Daarnaast gaan de Spelinspektionen en de Kansspelautoriteit hun krachten middels dit ‘Memorandum of Understanding’ bundelen om samen criminaliteit te voorkomen. Ze willen ervoor zorgen dat kansspelen eerlijk en transparant zijn en dat kwetsbare consumenten een goede bescherming hebben tegen wedgerelateerde problemen.

Samenwerkingen

“Dit is het vierde MoU dat we hebben ondertekend met de Europese gokautoriteiten sinds de nieuwe Zweedse regelgeving in 2019 van kracht werd”, zegt Camilla Rosenberg, directeur-generaal van Spelinspektionen. Ze doelt hiermee op samenwerkingen met instanties in Gibraltar, Malta en het Verenigd Koninkrijk.

René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit, is eveneens blij met de nieuw getroffen overeenkomst. Hij verwelkomt het memorandum van overeenstemming en zegt dat deze stap een grotere samenwerking tussen de twee toezichthouders mogelijk maakt.