18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Swansea City werkt samen met Big Step voor verantwoord wedden

Tim Giesbers

Swansea City heeft samen met Big Step een onderwijsprogramma gericht op voetbal opgestart. Dit is een liefdadigheidsorganisatie dit zich inzet voor mensen met wedgerelateerde problemen. Samen gaan de twee het bewustzijn vergroten over de risico’s van kansspelen.

Nick Phillips, supporter van Swansea City en voormalig gokverslaafde, gaat het project aftrappen. “Ik wil de club en het vertrouwen van de supporters bedanken om ons de kans te geven om te praten over kansspelen en in het bijzonder over de schade die eraan verbonden is.”

“Als levenslange fan van de club ben ik enthousiast over dit onderwijsproject”, vertelt hij in een persbericht van de club. “En ik geloof dat het een aanzienlijke positieve impact zal hebben onder de fans en de lokale gemeenschap.”

Verbeteren

James Grimes, programmamanager bij Gambling with Lives en oprichter van Big Step, is ook bekend met de risico’s van kansspelen. Hij verloor bijna honderdduizend pond in twaalf jaar aan wedden op voetbalwedstrijden. Hij is blij dat Swansea zijn organisatie wil steunen.

“Ik ben zo trots om onze samenwerking met Swansea City aan te kondigen. Het gemeenschapsplan van Swansea staat bekend om het verbeteren van levens. Ik ben gepassioneerd om te voorkomen dat jonge mensen hetzelfde meemaken als ik. Voetbal gaf mij geen adequate waarschuwingen of de hulp die ik zo hard nodig had.”

Shirtsponsor

In augustus kondigde de voetbalclub aan dat het de shirtsponsor YoBet van het tenue zou verwijderen. Hiervoor in de plaats kwam een nieuw partnerschap met Swansea University. “Dit seizoen hebben we geen gokbedrijf meer als onze hoofdsponsor, waardoor onze jeugdige fans trots dezelfde shirts kunnen dragen als hun helden”, vertelde de club in een statement.