18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

‘Ladbrokes Coral verliest honderden banen na overname’

Tim Giesbers

Ladbrokes Coral zou 1.600 banen kunnen verliezen na de aanstaande overname door GVC Holdings. Dit hebben de bedrijven bekendgemaakt nu er meer details naar buiten komen over de transactie. De overname zou effect hebben op ongeveer vijf procent van de werknemers van beide bedrijven.

In totaal hebben Ladbrokes en GVC tezamen 26.800 werknemers en maximaal zes procent (1.608 banen) gaat verdwijnen na de overname. De mensen die moeten vrezen voor hun baan zijn grotendeels actief op gebieden als marketing, klantenservice en administratief werk. Werknemers die zich direct bezighouden met sportweddenschappen hoeven naar verluidt niet nerveus te worden van het nieuws.

Ook verschuivingen in het bestuur

Ook het hoofdkantoor van Ladbrokes in het centrum van Londen zou na de overname gesloten gaan worden, waar veel banen verhuizen binnen de stad naar het hoofdkantoor van GVC. Er gaat ook een hoop veranderen in de top van de bedrijven, waar bij het nieuwe megabedrijf een nieuwe rolverdeling komt in het dagelijks bestuur.

Van Jim Mullen, op dit moment CEO van Ladbrokes, wordt verwacht dat hij het bedrijf gaat verlaten na de fusie. Kenny Alexander, CEO van GVC, gaat naar verwachting die baan behouden bij het nieuw te creëren bedrijf. Ladbrokes-directeur Paul Bowtell zou de baan als financieel hoofd (CFO) op zich gaan nemen.

Geschiedenis van overname

De overname van Ladbrokes Coral hing al langer in de lucht. Eind vorig jaar ging het bedrijf akkoord met de aankoopprijs van circa 4,5 miljard euro. Later besloten de bedrijven dat de overname eind maart of begin april definitief zou moeten worden. Momenteel is het wachten op een onderzoek van de concurrentieautoriteit (CMA) van Groot-Brittannië, naar de concurrentiepositie van het nieuwe bedrijf.