18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paddy Power biedt consumenten inzicht tegen verslavingen

Tim Giesbers

Bookmaker Paddy Power Betfair gaat nieuwe statistieken zichtbaar maken op hun website om gokverslaafden te helpen. Consumenten krijgen online te zien hoeveel inzet ze kunnen verliezen in de komende periode. Ook kunnen ze dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse limieten zetten op hun inzetten.

Gegevens zichtbaar op website

Op de website van Paddy Power kunnen klanten nu zien wat de historie van hun account is, wat hun limiet is, hoeveel geld ze kunnen verliezen en de limieten van hun verliezen. “We willen met Paddy Power een aangename en positieve ervaring leveren aan onze consumenten”, vertelt een woordvoerder.

Idee van verslavingsarts

Colin O’Gara, een psychiatrisch consultant en hoofd verslaving aan de Saint John of God Hospital in Dublin, heeft aangegeven dat het geven van informatie over mogelijke verliezen gokverslavingen kan tegengaan. Deze informatie heeft Paddy Power volgens The Irish Times gebruikt om tot deze beslissing te komen.

“Gokkers hebben een verwrongen beeld van hun wedgeschiedenis en ze hebben niet meer duidelijk inzichtelijk wat ze hebben gewonnen en verloren in de loop der jaren”, vertelt O’Gara. “Alle informatie die met hen gedeeld kan worden, is dus welkom om ze te helpen.”

De bookmaker blijft groot voorstander van de vernieuwde Ierse gokwet. Hiermee zou er een onafhankelijke waakhond gecreëerd worden die de gehele wedmarkt in de gaten houdt. Paddy Power wil dat deze zo snel mogelijk in werking treedt.