18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Aankoop Ladbrokes Coral door GVC komt dichterbij

Tim Giesbers

Een aantal weken geleden kwam het bestuur van Ladbrokes Coral al tot een akkoord om overgenomen te worden door GVC Holdings. Dat was bereid 4,5 miljard euro te betalen voor de overname van de bookmaker. Deze overname komt nu steeds dichterbij.

Ladbrokes Coral verwacht dat de originele planning nog steeds gehaald wordt. In dat geval wordt de deal definitief gesloten aan het eind van het eerste of het begin van het tweede kwartaal. Daarnaast vertelt de bookmaker dat alle aandeelhouders volgende maand een document ontvangen met daarin details van de transactie.

De aanhouder wint

In de afgelopen jaren probeerde Kenny Alexander, CEO van GVC, al meerdere malen om Ladbrokes over te nemen. Dit lukte echter pas eind 2017 toen GVC overeenkwam om meer te betalen voor de aandelen dan van tevoren getaxeerd. Hiermee kwamen ze met een goede compensatie voor de aandeelhouders.

GVC Holdings werd in 2004 opgericht in Luxemburg en is inmiddels actief in diverse landen in Europa, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Merken die onder GVC vallen zijn onder meer Bwin, Sportingbet, PartyCasino, PartyPoker en Foxy Bingo. Door de overname van Ladbrokes krijgt het bedrijf meer voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Waarde meer dan een miljard

Afgelopen jaar bereikte GVC ook voor de eerste maal een waarde hoger dan 1 miljard euro. Sinds de aankoop van Bwin in 2016 steeg de waarde van de aandelen enorm. Met de aanwinst van Ladbrokes lijkt de waarde nu alleen maar flink toe te gaan nemen.