18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

CMA controleert overname Ladbrokes door GVC

Tim Giesbers

De potentiële aankoop van Ladbrokes Coral door GVC Holdings, waarmee een van de grootste Britse wedbedrijven zou ontstaan, gaat onderzocht worden door de Competition and Market Authority (CMA) van het Verenigd Koninkrijk.

GVC Holdings, dat momenteel al merken als bwin en Sportingbet in de portefeuille heeft, werd al langer gelinkt aan de grote fusie, maar in december 2017 werd bekend dat beide partijen inderdaad met elkaar in gesprek waren. Ladbrokes Coral ging later akkoord met details van de overname. De aankoopprijs zou rond de 4,5 miljard euro liggen.

Overname wordt uitgesteld

Eerder spraken de twee partijen al de wens uit dat de overname voltooid zou worden aan het einde van het eerste kwartaal in 2018 of het begin van het tweede kwartaal. Door het naderende onderzoek van de CMA zou deze verwachting bijgesteld moeten worden. De CMA verwacht op 6 april met de resultaten van hun onderzoek te komen.

Toen Ladbrokes en Coral fuseerden in 2016 analyseerde de CMA de deal ook, voordat het akkoord gegeven werd. Het onderzoek van de autoriteit zou nu gaan om de online markt, waar geen monopoliepositie mag zijn voor het nieuwe concern.

“Verwachten geen problemen”

Donal McCabe, communicatiedirecteur van Ladbrokes Coral, geeft aan over het onderzoek: “Dit is een proces wat we bij elke grote deal moeten doorlopen. We hebben niet het idee dat er problemen zijn met de concurrentiepositie, dus we verwachten geen problemen.”

Kenny Alexander, CEO van GVC Holdings, is zeer enthousiast over de overname. “We hebben in beide bedrijven fantastische mensen, excellente technologieën en dit is een enorme kans voor beide bedrijven om door te groeien.”