18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Laatste hordes genomen voor overname Ladbrokes door GVC

Tim Giesbers

Er lijkt nu niets meer in de weg te staan voor GVC Holdings en Ladbrokes Coral om hun megadeal definitief te sluiten. De Competition and Market Authority (CMA) is akkoord gegaan met de voorgestelde fusie van de twee bedrijven, net als de Hoge Rechter van het Verenigd Koninklijk.

De overname zit al een tijdje in de pijplijn. In december 2017 gingen de twee bedrijven met elkaar in gesprek over de deal. Later die maand gingen de beide partijen akkoord met een overnamebedrag van 4,5 miljard euro. De deal zou eind maart afgerond moeten zijn, maar de CMA stelde eerst nog een onderzoek in. Ondertussen zeiden de aandeelhouders van GVC vrijwel unaniem ‘ja’ tegen de deal, waar de rechter ook nog onderzoek ging doen.

Geen probleem met concurrentie

De CMA heeft nu uitspraak gedaan en de conclusie getrokken dat er geen problemen zijn met de concurrentiepositie ten opzichte van concurrenten in de wedbranche. Hierdoor heeft de autoriteit besloten akkoord te geven aan de overname.

“GVC heeft maar een kleine aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en biedt slechts online haar services aan”, vertelt de CMA in een verklaring. “Aangezien GVC en Ladbrokes geen directe concurrenten zijn en er veel andere aanbieders zijn van online sportweddenschappen, komt de concurrentie niet in het geding.”

“We hebben ook nauwkeurig onderzoek gedaan na de weddiensten voor individuele sporten, maar in alle gevallen vonden we dat er genoeg concurrerende bedrijven zijn. Hierdoor is het risico van toenemende prijzen of afnemende kwaliteit van service minimaal na de fusie. Al met al is besloten geen verder onderzoek te doen naar de overname”, besluit de CMA.

37,4 cent per aandeel

De Hoge Rechter is het eveneens eens met de overname, waardoor de overname nog deze week doorgang kan vinden. Ladbrokes zal haar aandelen van de Londense aandelenmarkt halen, waarna GVC tot wel 273 miljoen nieuwe aandelen zal gaan aanbieden. Aandeelhouders van Ladbrokes Coral krijgen omgerekend zo’n 37,4 eurocent per aandeel plus 0,141 nieuwe GVC-aandelen.