18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Aandeelhouders GVC gaan akkoord met aankoop Ladbrokes

Tim Giesbers

De aandeelhouders van GVC Holdings hebben overtuigend hun jawoord gegeven om de aankoop van Ladbrokes Coral Group te steunen. In december 2017 kwamen de bedrijven een prijs overeen waarmee GVC in een deal van circa vierenhalf miljard euro Ladbrokes koopt en ze samen een nieuw bedrijf worden.

Op een buitengewone algemene vergadering stemde 99,97 procent van de aandeelhouders voor de aankoop en slechts de resterende 0,03 procent stemde tegen. Dezelfde aandeelhouders stemden ook voor een voorstel hoe de nieuwe aandelen toe te wijzen.

Goedkeuring van de rechter

GVC laat in een statement weten dat de acquisitie van Ladbrokes nog niet geheel rond is omdat een uitspraak van de Britse rechter wordt afgewacht. Wanneer de definitieve goedkeuring wordt gegeven zal op 28 maart de transactie voltooid worden en de dag erop worden de aandelen uitgegeven.

De overname van Ladbrokes zou aan circa 1.600 mensen hun baan gaan kosten. Door het creëren van één nieuw bedrijf zouden er minder werknemers nodig zijn in de marketing, klantenservice en administratie. Hier wordt dan dus ook flink in gesneden na de overname.