18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Newcastle krijgt boete vanwege Fun88-logo op shirts jeugdspelers

Tim Giesbers

Premier Leagueclub Newcastle United heeft een boete gekregen van de Engelse voetbalbond FA, omdat er een logo van bookmaker Fun88 op de shirts van haar jeugdspelers stond. Dit is een overtreding van de regels van de voetbalbond en hierdoor moest die ingrijpen.

De FA heeft namelijk een aantal regels over shirts en sponsoring. Een daarvan is dat er geen reclame voor diensten met betrekking tot activiteiten als alcohol en wedden toegestaan is op shirts gedragen door spelers jonger dan 18 jaar.

Driejarig contract

Het van oorsprong Chinese Fun88 en Newcastle United sloten in mei 2017 een overeenkomst waarbij het wedkantoor gedurende drie seizoenen de shirtsponsoring voor de club op zich zou nemen, vanaf afgelopen zomer tot medio 2020.

Bij deze deal ging het over zowel de voorkant van de shirts van het eerste elftal als om de shirtsponsoring van de jeugdelftallen, maar al in januari besloot Newcastle het logo van de jeugdshirts te halen na veel kritiek op het blootstellen aan wedreclames van jonge sporters en fans.

Nieuwe foto’s

Newcastle werd door de FA genoemd als een van de Premier Leagueclubs die de regels overtreden om jeugdspelers te gebruiken wedservices te promoten. Begin dit jaar verwijderde Newcastle nog alle oude foto’s van jeugdspelers met het Fun888-logo van de website. Hierop maakten The Magpies nieuwe individuele foto’s van hun jeugdspelers.