18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Transfer maakt ambassadeurschap Ibrahimović mogelijk

Tim Giesbers

Zlatan Ibrahimović heeft zich officieel als ambassadeur verbonden aan online bookmaker BetHard Group. De Zweedse spits moet wereldwijd het vlaggenschip BetHard.com op de kaart zetten. Deze aanstelling werd pas mogelijk sinds Ibrahimović vorige week Manchester United verruilde voor Los Angeles Galaxy.

Rol in merkontwikkeling

Erik Skarp, medeoprichter en CEO van BetHard Group, is erg blij met de komst van Ibrahimović. Volgens hem kan de Zweed een grote rol spelen in de merkontwikkeling en visie van het bedrijf. “Dit is een startsignaal voor ons. We hebben een riskante beslissing genomen maar we zijn natuurlijk enorm blij om Zlatan welkom te heten aan boord.”

“We hebben met deze overeenkomst niet alleen een fantastische ambassadeur binnengehaald, maar Ibrahimović zal ook mede-eigenaar worden en zich met veel energie inzetten voor ons bedrijf”, stelt Skarp. “Ik weet zeker dat hij ons naar grote hoogten kan duwen.”

Onderzoek FA

Vorige week kwamen speler en bedrijf in opspraak toen de aanstelling van Ibrahimović al werd aangekondigd, terwijl de spits nog onder contract stond bij Manchester United. De Engelse voetbalbond FA wilde destijds een onderzoek starten naar het ambassadeurschap, omdat het spelers en stafleden van Engelse voetbalclubs verboden is geassocieerd te worden met wedbedrijven.

Ibrahimović maakte echter bekend zijn contract bij Manchester United te hebben ingeleverd en te zijn verkast naar de Verenigde Staten, waar LA Galaxy zijn nieuwe club wordt. Het is nog niet bekend of de FA het onderzoek doorzet nu de Zweed de Premier League heeft verlaten.

Eerste campagne samen

Inmiddels zijn BetHard en Ibrahimović hun eerste gezamenlijke marketingcampagne gestart: ‘Be Soft – Bet Hard’. De oud-speler van onder meer Ajax, Barcelona en Paris Saint-Germain staat centraal in deze nieuwe campagne.

“Ik ben in mijn carrière vaak benaderd door wedkantoren om samen te werken, maar tot op heden ben ik niet gepresenteerd geweest met iets dat me enthousiast genoeg maakte om daadwerkelijk in te stappen”, vertelde Ibrahimović tijdens zijn presentatie.

“BetHard was een heel ander verhaal. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Zweden en de oprichters komen net als ik uit Malmö. Ze zijn echte uitdagers die dingen echt anders willen aanpakken”, concludeerde de Zweed.