18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Corona: op welke andere sporten kun je alweer wedden?

Bob Ligthart

Het coronavirus heeft veel sporten voor een tijdje onmogelijk gemaakt, maar langzaamaan gaan deze weer van start. Er komen dus weer steeds meer mogelijkheden om te wedden en dit is goed nieuws voor sportwedders. In dit artikel hebben we een aantal sporten waar je weer op kunt wedden op een rijtje gezet.

PDC Home Tour

De darters zijn ondanks het coronavirus gewoon door blijven darten, maar dan wel vanuit hun huiskamer. De PDC Home Tour is namelijk al een tijdje bezig en tourcard-houders van over de wereld namen het via een livestream tegen elkaar op. Het toernooi begon met een groepsfase die inmiddels al is afgelopen. De beste 32 zijn overgebleven en zij maken weer in verschillende poules uit wie er nog verder komt in de competitie.

Bookmakers spelen flink in op dit toernooi, omdat er nou eenmaal minder sporten zijn. Zo zijn er elke dag zes verschillende wedstrijden waar je op kunt wedden en dit is best flink voor zo’n alternatief toernooi. Per wedstrijd zijn er ook nog meerdere weddenschappen mogelijk zoals ‘1×2’, ‘Minder of meer legs gespeeld’, ‘Wat wordt de uitslag?’ en ‘Leg handicap’.

UFC Fight Night & 250

Dana White, voorzitter van de UFC, zag geen reden om de MMA gevechten in zijn competitie compleet stil te leggen. Laatst zagen we Justin Gaethje van Tony Ferguson winnen om de interim UFC lichtgewicht-titel te claimen. Khabib Nurmagomedov was de oorspronkelijke tegenstander van Ferguson, maar hij moest in Rusland blijven vanwege de lockdown tegen het coronavirus. Binnenkort staan er ook weer twee avonden vol spektakel gepland.

Aanstaande zondag 31 mei telt UFC Fight Night maar liefst tien gevechten en Tyron Woodley tegen Gilbert Burns is het main event. Woodley is zoals wel vaker de favoriet in deze strijd, want een overwinning van hem heeft een quote van 1.55 tegenover een quotering van 2.46 als Burns wint. Een week later is het tijd voor UFC 250, met vijf gevechten op één avond. Amanda Nunes – Felicia Spencer is het main event tijdens deze nacht. Dit titelgevecht werd al eens afgezegd door een blessure van Nunes, maar op 6 mei is het dan eindelijk zover. De Braziliaanse kampioen is de grote favoriet. Een zege van Nunes levert namelijk slechts een quote op van 1.18, terwijl een overwinning van Spencer een quote van 4.95 heeft.

Rugby

NRL Australië

Het Australische rugby-seizoen is twee weken geleden weer van start gegaan en dus nog erg jong. De NRL, The National Rugby League, is niet heel bekend onder de Nederlanders, maar er is wel veel informatie over te vinden. Daarom is het een interessante sport en competitie om op te wedden. Wedden op een winnaar van een rugby-wedstrijd brengt minder risico met zich mee dan bij bijvoorbeeld voetbal. Dit komt omdat het bij deze sport bijna nooit op een gelijkspel uitloopt. Zo zijn de quotes voor een gelijkspel bij rugby meestal rond 20.00.

Super Rugby Aotearoa

Super Rugby Aotearoa is een nieuwe rugby-competitie in Nieuw-Zeeland die op 13 juni van start gaat. De competitie bestaat uit vijf teams die normaal in de Super Rugby competitie tegen elkaar spelen. Dit zijn de teams: Blues, Chiefs, Crusaders, Highlanders en Hurricanes. Het zijn allemaal clubs uit Nieuw-Zeeland en dit is vanwege het moeilijke reizen in tijden van corona.

De eerste wedstrijd gaat tussen de Highlanders en de Chiefs. In dit duel is er een duidelijke favoriet, namelijk het uitspelende team. Een overwinning van de Chiefs heeft namelijk een quote van slechts 1.24. Het tweede affiche is Blues – Hurricanes en hierbij maakt het thuisspelende team het meeste kans op de zege volgens de bookmakers. Een overwinning van Blues levert namelijk een quote van 1.60 op en als Hurricanes wint is dit 2.27.

Wil je meer weten over wedden op rugby in het algemeen? Lees dan ons artikel ‘5 Tips voor wedden op rugby‘.

Basketball Bundesliga

Volgende week beginnen de play-offs van de Duitse basketbalcompetitie en dit betekent dat er op 6 en 7 juni wedstrijden plaatsvinden. Het reguliere seizoen zit erop en dit werd gewonnen door het basketbalteam van Bayern München. Ludwigsburg eindigde als tweede met een achterstand van vier punten ten opzichte van Bayern.

De beste tien teams zijn overgebleven en gaan met elkaar in groepen van vijf uitmaken wie er uiteindelijk in de finale komen. De winnaar van die finale is de uiteindelijke kampioen van de Duitse BBL. Bayern en Ludwigsburg zijn gezien de eindstand van het reguliere seizoen de favorieten. De nummer één start op 6 juni tegen Ratiopharm Ulm, dat als negende eindigde. Ludwigsburg speelt pas op 9 juni en dit is tegen Frankfurt. Ook niet bepaald een hoogvlieger, waardoor alles er op wijst dat de twee favorieten hun eerste wedstrijd winnen in de play-offs.

Genoeg alternatieven

In de voetballerij begint alles weer een beetje op gang te komen, maar zo zie je dat je niet alleen daar afhankelijk van bent voor sportweddenschappen. Er zijn nog genoeg andere sporten die ook weer beginnen of nog altijd bezig waren. Verdiep je altijd wel goed in een sport voordat je er daadwerkelijk op gaat wedden.