18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden kampioen Bundesliga 2019/20 na corona-onderbreking

Bob Ligthart

De Bundesliga is na de corona-onderbreking als eerste grote Europese voetbalcompetitie weer hervat, en de titelstrijd gaat dus ook weer door. Niet één, niet twee, maar vijf teams maken nog een aanzienlijke kans op het landskampioenschap van Duitsland. Bij dit spannende slot van de Duitse competitie horen ook speciale Bundesliga 2019/20- kampioensweddenschappen en deze behandelen we in dit artikel.

Stand van zaken

Het is een vertrouwd gezicht, Bayern München gaat aan de leiding in de Bundesliga. De koploper heeft 58 punten en dit zijn er vier meer dan de grootste concurrent Borussia Dortmund. Borussia Mönchengladbach is de huidige nummer drie met 52 punten en voelt de hete adem van RB Leipzig, dat momenteel op 51 punten staat. Eén punt daarachter staat Bayer Leverkussen met 50. Deze club sluit de top vijf af en daarmee ook de lijst van kanshebbers op de titel. De eerstvolgende club is namelijk Wolfsburg op plek zes, dat met een achterstand van negentien punten op de koploper geen titelaspiraties meer heeft.

Vorig jaar waren de bovenste vijf teams van nu ook aan het einde van het seizoen de top vijf. Het verschil in punten tussen de Rekordmeister en Dortmund was in dat jaar slechts twee punten. Dat zou dit jaar zomaar weer het geval kunnen zijn. RB Leipzig eindigde het seizoen als de nummer drie van Duitsland, gevolgd door Bayer Leverkussen en Borussia Mönchengladbach. Deze clubs staan nu anders gepositioneerd, maar het verschil is minimaal.

Eerste speelronde na corona-break

Bijna alle teams uit de top 5 begonnen het laatste deel van de competitie goed door te winnen. Alleen RB Leipzig liet punten liggen. Dit deed het tegen Freiburg door met 1-1 gelijk te spelen. Bayern München en Borussia Mönchengladbach deden hun plicht door zonder veel moeite te winnen. De clubs die de het best uit de break kwamen waren Borussia Dortmund en Bayer Leverkussen.

Dortmund was met maar liefst 4-0 te sterk voor Schalke en de club uit Leverkussen won met 1-4 bij Werder Bremen. Dit waren allebei terechte uitslagen, want de topteams domineerden de wedstrijd die ze speelden.

Eerdere voorspelling op dit seizoen

Aan het begin van dit Bundesliga-seizoen hebben we de kansen van de Duitse teams al eens onder de loep gelegd. In dit artikel kwam al naar voren dat Bayern München de grote titelfavoriet was en dat Borussia Dortmund de voornaamste concurrent zou zijn.

Bayer Leverkussen en RB Leipzig zijn vaste waarden in de top vier en ook dit seizoen kan dat weer het geval zijn. Dit seizoen van de Bundesliga loopt dus zoals verwacht, maar het kan ook nog omslaan in de laatste weken van de competitie.

De kansen volgens de bookmakers

Bayern heeft een gat van vier punten geslagen ten opzichte van de concurrentie en is daarom nog steeds de grote favoriet voor de Duitse titel. Bayern München kampioen van de Bundesliga 2019/20 levert momenteel een quote van 1.20 op. De kansen van Dortmund zijn volgens de wedkantoren ook nog niet verkeken, want op de weddenschap dat deze club nog als eerste eindigt staat een quote van 5.50.

De andere teams in de top vijf hoeven zich niet meer op het kampioenschap te richten als we de bookmakers moeten geloven. Als dit toch gebeurt, krijg je voor RB Leipzig momenteel 21 keer je inzet terug, voor Borussia Mönchengladbach 67 keer en voor Bayer Leverkussen zelfs 151 keer.

Bayern München domineert Bundesliga

De Rekordmeister komt natuurlijk niet zomaar aan zijn naam. Bayern domineert de Duitse competitie al een hele tijd en dit is de laatste jaren goed terug te zien. De club kroonde zich vanaf 2013 tot en met 2019 tot de kampioen van Duitsland, maar liefst zeven keer op rij. Het won de Bundesliga tot nu toe 29 keer en dit kan dit jaar dus 30 worden. De rest van de clubs in de hoogste Duitse competitie komen niet eens in de buurt, want geen enkele andere club werd meer dan tien keer kampioen.

Borussia Dortmund – Bayern München

Volgende week dinsdag staat Borussia Dortmund – Bayern München op het programma in de Bundesliga. De titelrace kan na dit affiche dus nog veel spannender worden als de nummer twee van Duitsland weet te winnen. Bij een overwinning voor Bayern lijkt de competitie gespeeld, want dan loopt de koploper weer een stuk uit. De thuisploeg is zoals verwacht de underdog volgens de bookmakers, want een overwinning van Dortmund heeft een quote van 3.25 en een zege van de club uit München 1.96.

Wedden op kampioen Bundesliga

Het is dus duidelijk dat Bayern München de nummer één titelfavoriet was en dit nog steeds is. Wedden op de Rekordmeister is daarom het verstandigst, maar dit levert wel slechts een quote van 1.20. Bekijk dus voor jezelf of je dit genoeg vindt om op de kampioen te wedden. Volgende week kunnen de kansen weer anders zijn, want Borussia Dortmund ontvangt Bayern in eigen huis en die wedstrijd is erg belangrijk in de strijd om het kampioenschap.