18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betcris wordt eerste Latijns-Amerikaans lid van IBAI

Tim Giesbers

De Latijns-Amerikaanse bookmaker Betcris is lid geworden van de International Betting Integrity Association (IBIA). Hiermee is het de eerste aanbieder in de regio die lid is geworden van de integriteitswaakhond. Volgens de IBIA zou dit de monitoring en alertheid voor de regio versterken.

Het bedrijf, eigendom van het moederbedrijf TV Global Enterprises, is sinds 2006 actief op meerdere markten en opereert grotendeels onder licentie van de Malta Gaming Authority (MGA). Toch zijn de werkzaamheden van Betcris voornamelijk gericht op de Latijns-Amerikaanse markt.

Argentinië

Betcris heeft een online platform gelanceerd voor de Ecuadoraanse nationale loterij. Ook werd eerder dit jaar bekendgemaakt dat het wedkantoor een van de sponsoren is geworden van de hoogste voetbalcompetitie van Brazilië, de Campeonato Brasileiro Série A.

In november 2019 beweerde het bedrijf ook 52 procent van de online inkomsten van de kansspelmarkt in Argentinië te beheersen. Betcris was een van de aanvragers van een online licentie in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, maar stond niet op een wijd verspreide lijst van aanvragers die blijkbaar waren goedgekeurd voor een licentie.

Toewijding

Het wordt nu de tweede kansspelaanbieder die in 2020 toetreedt tot IBIA. In januari van dit jaar werd het Belgische Napoleon Sports & Casino al tot lid benoemd. IBAI-topman Khalid Ali is blij met het lidmaatschap van Betcris.

“Ik ben verheugd een van de toonaangevende merken op het gebied van sportweddenschappen in Latijns-Amerika te verwelkomen bij de IBIA. Betcris is een belangrijke investeerder in de sport, waaronder in de Série A, en is goed gepositioneerd om onze monitoring van bestaande en opkomende markten in de regio te versterken.”

“Ik hoop dat andere Latijns Amerikaanse kansspelaanbieders het voorbeeld van Betcris zullen volgen en hun toewijding aan integriteit zullen benadrukken door zich ook aan te sluiten bij ‘s werelds grootste door aanbieders zelf geleide sportweddenschappenvereniging.”

Corruptie

JD Duarte, CEO van Betcris, voegt toe dat integriteit altijd de kern is geweest van het ‘verantwoordelijke en duurzame’ bedrijfsmodel van zijn bedrijf. Dit is steeds belangrijker geworden toen sportevenementen beperkt werden door de coronacrisis.

“Deel uitmaken van een toezichthoudende instantie voor integriteit wordt ook steeds meer een vergunningsvereiste en een zakelijke noodzaak. IBIA is de wereldleider op het gebied van integriteit en Betcris kijkt ernaar uit om samen te werken om sport en ons bedrijf te beschermen tegen corruptie.”