18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PDC Darts Home Tour – Wedden, Tips & quoteringen

Bob Ligthart

Het coronavirus heeft een streep gezet door veel sportwedstrijden, zo ook in de dartwereld. Hier is een alternatieve oplossing voor in het leven geroepen, namelijk de PDC Darts Home Tour. In dit toernooi nemen de darters het tegen elkaar op vanuit hun eigen woonkamer en fans kunnen live meekijken. Wedden op dartwedstrijden is daarom weer volop mogelijk.

Toernooi format

Al de tourcard-houders kregen een kans om mee te doen aan de PDC Darts Home Tour. Het toernooi is al even aan de gang, want op 17 april speelden de eerste spelers al tegen elkaar. De Darts Home Tour zorgt voor 32 opeenvolgende avonden darts, waarin elke avond vier spelers het tegen elkaar opnemen. Dit nieuwe toernooi begint met een poulefase. Iedere groep bestaat uit vier spelers en elke poule wordt in één avond uitgespeeld. Zo is er elke dag één darter die zijn of haar poule als winnaar afsluit.

Momenteel bevindt het toernooi zich nog in de groepsfase en de wedstrijden zijn te zien op PDCTV. Sympathiek is dat de live streams gratis worden aangeboden. Dat is meteen een goede tip voor het wedden op de PDC Home Tour, want door live mee te kijken kun je een betere inschatting maken van wat de goede weddenschappen zijn.

Deelnemers PDC Darts Home Tour

In totaal deden er negen spelers uit de top twintig van de wereldranglijst mee aan de PDC Darts Home Tour. Dit waren Peter Wright (2), Gerwyn Price (3), Michael Smith (5), Nathan Aspinall (7), James Wade (8), Dave Chisnall (11), Simon Whitlock (14), Jonny Clayton (15) en Chris Dobey (20). Niet al deze spelers zijn nog actief, want sommigen zijn al uitgeschakeld. Het niveau is dus aanzienlijk, ondanks dat de absolute nummer één Michael van Gerwen niet aanwezig is.

Er zijn wel een aantal andere Nederlanders die dit toernooi niet aan zich voorbij lieten gaan. Zo begonnen Jan Dekker, Geert Nentjes, Jelle Klaasen, Martijn Kleermaker, Mike van Duivenbode, Ron Meulenkamp, Vincent van der Meer, Jermaine Wattimena en Niels Zonneveld wel aan de PDC Darts Home Tour. Van al deze Nederlanders gingen er tot nu toe drie door, namelijk Nentjes, Klaasen en Kleermaker. Wattimena maakt ook nog kans om door te gaan, want zijn poule speelt zich af op woensdag 6 mei.

Aantal grote namen uitgeschakeld

Er zijn al een paar grote namen die niet meer in actie komen in de PDC Darts Home Tour. Zo kwamen Peter Wright, Gerwyn Price, Michael Smith, James Wade en Simon Whitlock bijvoorbeeld niet door de groepsfase. Dit vergroot de kansen voor andere spelers en de winnaar van het toernooi hoeft daarom geen topfavoriet te zijn. Al is het nog niet zeker of het toernooi afgerond wordt, want als er weer normale wedstrijden mogen plaatsvinden heeft dat de voorkeur.

Darters in vorm

Sommige darters lieten zich al van hun beste kant zien tijdens dit toernooi, waardoor ze nu kanshebbers voor de titel zijn. Nathan Aspinall, Dave Chisnall, Jonny Clayton en Glen Durrant wonnen al hun groepswedstrijden en zijn dus sterk begonnen. Deze vier namen vallen zeker onder de favorieten na het wegvallen van andere grote darters. Geert Nentjes is ook goed van start gegaan, want de Nederlander won tot nu toe ook al zijn wedstrijden.

Manieren van wedden

Bookmakers pakken uit met de weddenschappen voor dit toernooi, want bij elke wedstrijd zijn er enorm veel manieren waarop je kunt wedden. De meest standaard manier is natuurlijk het voorspellen van de winnaar. Toch zijn er veel verschillende manieren van wedden die interessant zijn om uit te proberen tijdens de PDC Darts Home Tour.

King of the Oche

Deze weddenschap levert een relatief hoge quote op ten opzichte van het voorspellen van een winnaar (ongeveer 2.5 keer zo veel). King of the Oche houdt namelijk in dat je inzet op de darter die volgens jou de wedstrijd wint, maar ook nog eens de hoogste finish uitgooit en het vaakst 180 gooit. Dit is dus een weddenschap die je kan gebruiken wanneer je denkt dat één speler de ander gaat overklassen.

Correcte score

Dit is een weddenschap die veel sportwedders bekend voorkomt, want bij deze manier van wedden gaat het om het precies juist voorspellen van de einduitslag. Dit kan bij dit toernooi uiteenlopen van 5-0 tot 5-4. De wedstrijden zijn een ‘best of 9’ format en dit betekent dat het om vijf gewonnen legs gaat.

Nine Dart Finish

De naam van deze weddenschap zegt het al, want hierbij voorspel je dat er een negendarter wordt gegooid in een bepaalde wedstrijd. De quote van deze voorspelling is natuurlijk erg hoog bij elke confrontatie, omdat dit niet heel vaak voorkomt.

Groepswinnaar

In de groepsfase is het elke dag mogelijk om op de mogelijke winnaar van een poule in te zetten. Aan de quotes is te zien wie er de favoriet is, maar kijk natuurlijk ook altijd goed hoe die quoteringen overeenkomen met jouw inschattingen.

Overige weddenschappen

Zoals genoemd zijn er erg veel verschillende manieren om te wedden tijdens dit toernooi. Zo is het ook mogelijk om alleen in te zetten op degene die het hoogste uitgooit in een wedstrijd en wie het vaakst 180 gooit. Dit hoef je dus niet per se te combineren, want je kunt de weddenschappen ook gewoon los van elkaar plaatsen. Hier stopt het nog niet, dus bekijk bij de bookmakers welke manieren van wedden er mogelijk zijn en welke manier het beste bij jou past.

Tip: Wedden op underdogs

Tot slot nog een tip. Het kan bij de PDC Home Tour interessant zijn om juist niet op de grote namen van de televisietoernooien in te zetten. Er zijn veel spelers die goed kunnen darten, maar om dit op een podium met veel publiek erachter te laten zien is een vak apart. Dat vereist ervaring en een bepaald karakter.

Bij PDC Home Tour spelen de darters in hun eigen vertrouwde omgeving, in stilte en bijna als ware het een oefensessie of vloertoernooi. Dat zal bij sommige underdogs de kwaliteit van het darten aanzienlijk verhogen. Overweeg dus om juist op deze underdogs in te zetten, om zo te profiteren van hogere quoteringen.