18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 tips voor wedders tijdens coronacrisis

Bob Ligthart

Het coronavirus heeft het wedden op sportwedstrijden een stuk lastiger gemaakt, maar zeker niet onmogelijk. Zo kun je deze periode ook zien als een tijd om nieuwe dingen te proberen, zoals het wedden op andere competities. In dit artikel geven we vijf tips om je te helpen met wedden tijdens de coronacrisis

1 – Accepteer dat je minder kunt wedden

De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat bijna alle wedstrijden in de bekendste competities wegvielen. Denk aan de Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 en Eredivisie. De meeste sportwedders zetten in op duels in deze competities, omdat ze hier de meeste kennis van hebben. Leg je er bij neer dat dit nu even niet mogelijk is en ga jezelf niet forceren om aan evenveel weddenschappen als normaal te komen. Er liggen namelijk fouten op de loer als je onverstandig veel nieuwe weddenschappen plaatst.

2 – Gebruik deze tijd voor studie

In deze periode is er genoeg tijd om nieuwe dingen te leren op het gebied van wedden. Zo zijn er per wedstrijd talloze spelopties en als je deze goed bestudeerd, kan dit in de toekomst in je voordeel werken. Op deze manier wordt je een betere sportwedder, omdat je de kansen van verschillende weddenschappen beter leert inschatten. Met die bredere kennis loop je ook minder risico bij het wedden op duels tussen twee gelijkwaardige teams.

De winnaar van PSV – Ajax is bijvoorbeeld vaak moeilijk te voorspellen, dus als de aanvallers van beide teams in vorm zijn dan lijkt een weddenschap op ‘meer dan 2.5 doelpunten’ verstandiger dan een ‘1×2 weddenschap’. Het wedden op doelpunten kent nog meer populaire weddenschappen en deze lees je hier. Gebruik deze tijd dus om wat bij te leren over weddenschappen en strategieën, waardoor je een betere wedder wordt in de toekomst.

3 – Verken onbekende competities

Nog niet alle competities liggen stil en dit biedt dus mogelijkheden om onbekende competities te verkennen. De wedstrijden in Wit-Rusland en Nicaragua gaan bijvoorbeeld vooralsnog gewoon door. Ook zou jij kunnen denken aan wedden op FIFA 20 E-Sports. Dit zijn momenteel erg interessante competities om op te wedden door het beperkte aanbod dat nu heerst. Bedenk wel weer dat je niet probeert om aan het normale aantal weddenschappen te komen als dit doorgaans hoog ligt.

Mocht je besluiten om op onbekende competities te gaan wedden, zorg er dan voor dat je goed ingelicht bent. Bestudeer de teams en spelers voorafgaand aan het plaatsen van een weddenschap en lees voorbeschouwingen van de wedstrijden – dit vergroot je kans om winst te pakken.

4 – Experimenteer met ander sporten

Niet alleen het verkennen van nieuwe competities is een goed alternatief, want experimenteren met andere sporten kan ook erg interessant zijn. Ga eerst na welke sporten je leuk vind, omdat het wedden op een sport die je niet ligt vaak moeilijker is door de ontbrekende kennis. Het coronavirus beïnvloedt natuurlijk niet alleen voetbal. Kijk dus eerst welke sporten nog altijd voortduren en maak vanuit daar je keuze.

Door een blik te werpen op de websites van verschillende bookmakers kom je tot de conclusie dat sporten als basketbal, honkbal, ijshockey, tafeltennis en E-Sports ook nog niet geheel stil liggen. Hierbij gaat het ook niet om de grootste competities, dus zorg er eerst voor dat je op de hoogte bent van de teams en spelers.

5 – Maak een wedoverzicht

Het is momenteel ook een geschikte tijd om terug te kijken op je weddenschappen. Maak voor jezelf een wedoverzicht met daarop al de geplaatste voorspellingen van de afgelopen tijd. Geef in dit schema duidelijk aan of een weddenschap winst opleverde of juist niet. Wanneer een voorspelling onjuist was, geef je ook aan waar dat aan lag. Welke wedstrijd was fout voorspeld en wat was die precieze voorspelling (1×2 weddenschap, Over/Under, doelpuntenmaker, etc.).

Door dit allemaal duidelijk in kaart te brengen krijg je een beter beeld bij je fouten en sterke punten. Het wedschema laat je dus zien wat je in het vervolg beter wel en niet kan doen. Bij het verkennen van andere competities of sporten kan dit dus al enorm in je voordeel werken en over een tijd al helemaal als alle competities weer starten.

De 5 tips in het kort

Neem genoegen met de weddenschappen die je nu nog kunt plaatsen en ga niet overdrijven door evenveel wedstrijden als normaal te voorspellen, want dit kan tot fouten leiden. Neem de tijd om nieuwe dingen bij te leren op het gebied van wedden, zodat je een betere sportwedder wordt.

Er zijn nog wel competities waarin wedstrijden doorgaan. Lees je in over deze competities om zo het aanbod van wedden iets te verbreden. Een andere manier waarop je het aanbod groter maakt, is het experimenteren met nieuwe sporten. Overdrijf hier ook niet mee en wed alleen op sporten waar je in thuis bent. Maak tot slot een wedoverzicht van al de weddenschappen die je bijvoorbeeld dit jaar hebt gemaakt om je fouten in te zien en deze in het vervolg te voorkomen.