18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op FIFA 20 E-Sports

Bob Ligthart

Door de coronacrisis is het wedden op voetbalwedstrijden een stuk moeilijker dan normaal, want er zijn simpelweg gewoon een stuk minder duels. Toch zijn er alternatieven om op te wedden. Zo bestaan er bijvoorbeeld virtuele FIFA 20 E-Sports competities en toernooien, waarop je kunt inzetten. In dit artikel behandelen we dit alternatief, met de daarbij behorende strategieën, tips en quotes.

FIFA 20 E-Sports wijkt af van gewone competities

Wanneer je op FIFA 20 E-Sports gaat wedden moet je natuurlijk naar de clubs kijken die tegen elkaar spelen, maar ook zeker naar de gamers. Een middenmoter of laagvlieger uit de echte Eredivisie kan bijvoorbeeld in de E-Sports competitie veel beter zijn. Zo werd De Graafschap in het seizoen 2018/19 kampioen in de virtuele Eredivisie.

De gamers spelen niet met de echte selectie van een club, maar met een Ultimate Team, wat betekent dat Cristiano Ronaldo of Lionel Messi ook bij VVV-Venlo kan spelen. Wat ook veel voorkomt in deze competities, is het gebruik van legends. Het kan dus ook zomaar zijn dat een – in het echt – relatief slechte club in een FIFA 20-competitie met spelers als Diego Maradonna en Pelé speelt.

Ook anders is de speeltijd, die vaak rond de vijf minuten per helft ligt. De actie is dus veel sneller en intenser dan bij regulier voetbal.

Hoe vind ik FIFA-weddenschappen bij bookmakers?

Het vinden van de FIFA-wedstrijden om op te wedden bij bookmakers is tegenwoordig niet moeilijk, maar de indeling verschilt net even per bookmaker. Bij veel bookmakers heb je een kopje met ‘E-Sports’, waaronder de E-Sports evenementen te vinden zijn waarop je kunt wedden. FIFA 20 wordt vaak bij die naam benoemd, maar kan bijvoorbeeld ook terug te vinden zijn als E-soccer.

Andere bookmakers kiezen er weer voor om de FIFA-duels weer te geven in de normale categorie voetbal, met een verdere indeling in specifieke competities van het voetbalspel.

Zeker in deze tijden geven sommige bookmakers ook prominent aandacht aan opkomende wedstrijden via hun uitgelichte weddenschappen. Het is ook handig om naar het live wedden te gaan en daar te zien welke FIFA-wedstrijden eraan zitten te komen.

TIP: Zijn de FIFA-duels bij jouw bookmaker wat lastiger te vinden, gebruik dan de zoekfunctie om te zien wat het aanbod is.

Op welke FIFA 20 E-Sports-wedstrijden kan ik wedden?

Voorheen werd het wedden op FIFA 20 E-Sports nog redelijk als een noviteit gezien, maar tegenwoordig beginnen steeds meer wedkantoren het toch een echte kans te geven. Zeker gedurende de coronacrisis zijn FIFA-competities voor zowel wedders als bookmakers een prettige manier om de actie door te laten gaan.

Een eerste categorie wedstrijden om op te wedden zijn toernooien. Verschillende bekende FIFA-toernooien vind je ook bij bookmakers terug. Denk aan de Fifa eClub World Cup (afgelopen februari gehouden in Milaan) en de vier toernooien van de FUT Champions Stage (meest recente in februari in Parijs. Dit zijn echter fysieke toernooien dit op dit moment niet door zouden gaan.
Er zijn echter alternatieven. Zo kwam het bekende online voetbal platform 433 met een eigen FIFA 20-toernooi gebaseerd op het EK, waarin professionele voetbalspelers het tegen elkaar opnemen. Zo gingen Granit Xhaxa en Romelu Lukaku de strijd al met elkaar, net als Diogo Jota en Oleksandr Zinchenko.

Wedstrijden die je het vaakst tegenkomt bij bookmakers, eigenlijk het hele jaar door op dagelijkse dan wel wekelijkse basis, zijn die uit verschillende FIFA-competities die online worden gespeeld. De FIFA Liga Pro is hier een voorbeeld van. Clubs uit een competitie werken vaak op één dag meerdere wedstrijden af. Voor een actueel aanbod en overzicht, is het vooral aan te raden om bij je bookmaker te kijken.

De Nederlandse E-Divisie, in ons land natuurlijk een bekende FIFA-competitie, ligt op dit moment helaas wel stil omdat de spelers hier fysiek bij elkaar komen voor wedstrijden.

TIP: Er zijn in deze tijd continu alternatieve FIFA 20-wedstrijden. Zo zette voetbalclub Leyton Orient ‘Ultimate Quaran-Team’ op, waarbij vele e-Teams van clubs over de hele wereld zich aansloten.
Een andere voorbeeld is de wedstrijd tussen voetballers Borja Iglesias en Sergio, die samen via het spel de Spaanse derby tussen Sevilla en Real Betis speelden, op de dag waarop het echte duel oorspronkelijk gepland stond.

Manieren van wedden op FIFA 20 E-Sports

Net als bij normale voetbalwedstrijden, zijn er ook bij FIFA 20 E-Sports legio manieren om te wedden. De welbekende 1×2 weddenschap – oftewel het bepalen van de winnaar of het voorspellen van een gelijkspel – kan bijvoorbeeld ook bij deze virtuele voetbalwedstrijden gebruikt worden. Andere weddenschappen die bookmakers aanbieden voor FIFA 20 E-Sports zijn ‘Beide teams scoren’, ‘Dubbele kans’, ‘1e goal’, ‘2e goal’, ‘Correcte score’, ‘Aantal doelpunten even/ oneven’ en ‘3-way handicap’.

Deze weddenschappen hebben dezelfde regels als bij een normale voetbalwedstrijd. Denk wel weer aan het feit dat FIFA-wedstrijden heel anders kunnen verlopen dan een normaal duel, dus lees je ook eerst goed in over de gamers die het tegen elkaar opnemen.

Naast het plaatsen van een weddenschap voorafgaand aan een wedstrijd is het ook mogelijk om tijdens een duel te wedden, oftewel live wedden. Hierbij gelden ook de normale regels net als bij gewone voetbalwedstrijden. Zorg wel dat je de FIFA 20 E-Sports-wedstrijden kan zien voordat je hier aan begint. Zo heb je namelijk een grotere kans om een goede voorspelling neer te zetten.

TIP: veel topwedstrijden zijn te zien via streamingplatforms zoals Twitch.

Extra tip: Bij sommige wedkantoren staan bij de FIFA 20-wedstrijden statistieken van eerder gespeelde duels, waardoor je al snel een beter beeld krijgt van de kansverhoudingen.

Quoteringen

De quoteringen van FIFA 20 E-Sports wedstrijden liggen vaak een stukje hoger dan bij normale wedstrijden, wat interessant is voor sportwedders. Dit komt mede door de onvoorspelbaarheid van de duels, want het blijft ten slotte een spel. Om een klein voorbeeld te geven, vaak zijn de quoteringen voor een winnaar hoger (of rond de) 3.00. Een goede voorspelling kan dus veel geld opleveren in de wereld van E-Sports.