18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

CEO van William Hill ziet af van loonsverhoging en bonussen

Tim Giesbers

William Hill heeft de werkbeloningen voor CEO Ulrik Bengtsson en CFO Matt Ashley bekendgemaakt. Die eerste ziet af van de geplande loonsverhoging en contractuele bonussen. Dit doet hij omdat het bedrijf probeert om te gaan met de negatieve gevolgen van het coronavirus.

Bonussen

Op dit moment heeft Bengtsson een jaarlijks salaris van omgerekend 684.000 euro. Dit bedrag zou elk jaar verhoogd worden maar daar heeft hij dus van afgezien. Eerder kwam William Hill tot de schatting dat er een winstdaling van 115 tot 125 miljoen euro zou komen. De uitbetaling van dividend over 2019 werd dan ook geschrapt.

Hier blijft het niet bij. De maximale pensioenbijdrage voor bestuurders wordt van 20 naar 5 procent verlaagd, waarmee deze even hoog is als voor de rest van het personeel. De bonussen voor directeuren (oplopend tot tussen 150 en 200 procent van het salaris) voor alle leidinggevenden wordt ook geschrapt.

Voor financiële man Ashley betekent dit de eerste financiële bekendmaking onder zijn leiding. Hij trad op 6 april aan, na het opstappen van Ruth Prior. “De aanstelling van Matt is belangrijk om stabiliteit voor onze dienstverlening te realiseren”, vertelt een woordvoerder over de nieuwe topman.

Verlof

Naast alle beslissingen over de bestuurders had William Hill ook een mooie boodschap voor de rest van het personeel. Alle medewerkers op verlof krijgen de komende periode namelijk hetzelfde salaris uitgekeerd als wanneer ze gewoon hun werkzaamheden zouden vervullen.