18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

KNVB Beker: wedden, quotes en tips Excelsior Maassluis – PSV, Te Werve – Ajax & VV Gemert – Feyenoord

Maurice Krabbendam

De eerste ronde van de KNVB Beker 2018/2019 staat op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 september 2018 op het programma. De Nederlandse topclubs PSV, Ajax en Feyenoord treffen ieder een amateurclub. Een voorbeschouwing, wedden, quotes en een tip voor de duels Excelsior Maassluis – PSV, Te Werve – Ajax en VV Gemert – Feyenoord.

Excelsior Maassluis – PSV, KNVB Beker wedden

Aanvang: woensdag 26 september 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: PSV wint met -1 handicap
Bookmaker: Toto
Quote: 1.17

Excelsior Maassluis komt uit in de Tweede Divisie. Dat is het derde niveau van Nederland, direct onder de Eerste Divisie. Na vijf gespeelde wedstrijden bezet de club uit Maassluis, onder de rook van Rotterdam gelegen, de achtste plaats. Afgelopen weekend werd de tweede zege van het seizoen geboekt: een 3-0 thuisoverwinning op streekgenoot Barendrecht.

De wedstrijd  tegen PSV wordt gespeeld op Sportpart Broekpolder, thuishaven van ‘de Tricolorers’, bijnaam van Excelsior Maassluis. Men hoopt zo’n 3.500 thuissupporters te mogen verwelkomen. Excelsior Maassluis staat onder leiding van trainer Dogan Corneille, die eerder andere grote amateurclubs als Alphense Boys, Kozakken Boys en IJsselmeervogels onder zijn hoede had. Een speler om in de gaten te houden is aanvaller Daan Blij, die al vier keer doel trof in de eerste vijf competitieduels.

Bij PSV gaan de zaken momenteel goed. Afgelopen weekend leverde ook het zesde competitieduel van dit seizoen een zege op. Thuis tegen de grootste titelconcurrent Ajax bleken de Eindhovenaren met 3-0 aanzienlijk te sterk

In de Champions League werd er weliswaar stevig met 0-4 verloren van Barcelona, maar verder kent de nieuwe trainer Mark van Bommel een prima start. Het wordt interessant om te zien hoeveel basisspelers hij wisselt tegen Maassluis. Vermoedelijk zal het om een groot aantal gaan, want het verschil tussen PSV en Excelsior Maassluis is qua kwaliteit vergelijkbaar met het verschil tussen Barcelona en PSV. Reservespelers als Bart Ramselaar en Érick Gutiérrez krijgen mogelijk de kans in de basis.

Excelsior Maassluis – PSV tip

PSV is goed in vorm. Nu kan een aantal reservespelers zich laten zien in een duel dat moet worden gewonnen. Tip: PSV wint met minimaal twee doelpunten verschil, bij Toto te vinden met een 1.17 quotering.

Winst Excelsior Maassluis: 13.00
Gelijkspel: 8.65
Winst PSV: 1.05

Te Werve – Ajax, KNVB Beker wedden

Aanvang: woensdag 26 september 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint met -2 handicap

De Haagse Voetbal Vereniging Te Werve uit Rijswijk speelt in de Tweede Klasse C, een divisie waar het afgelopen seizoen naar degradeerde. Dat is het zevende niveau van Nederland, en dus heeft Ajax op papier een makkelijkere tegenstander dan PSV. Het eigen sportcomplex van de amateurclub bleek niet over voldoende capaciteit te beschikken om er een thuiswedstrijd tegen Ajax te spelen. Men is daardoor uitgeweken naar de velden van VV Noordwijk, waar meer ervaring is met dit soort duels.

Het avontuur in de Tweede Klasse C begon voor Te Werve afgelopen weekend direct met een dubbele domper. Er werd in Ter Aar verrassend met 3-2 verloten van TAVV. Bovendien liep Delano Vogel tegen een rode kaart aan. In de tweede voorronde van de beker schoot hij zijn ploeg in verlenging naar deze eerste ronde, ten koste van Marvilde. Te Werve is de enige Tweedeklasser die het dit seizoen tot deze fase van het toernooi heeft geschopt.

Met het 3-0 verlies bij PSV beleefde ook Ajax afgelopen speelronde een domper. De Amsterdammers behielden op doelsaldo de tweede plaats, maar zagen PSV wel uitlopen naar een voorsprong van vijf punten. In de Champions League lieten de Amsterdammers vorige week wel goede dingen zien: AEK Athene werd met 3-0 verslagen en zo werd een belangrijke eerste stap gezet richting Europese overwintering.

Gezien het niveau van de tegenstander, lijkt de kans bij Ajax nog groter dan bij PSV dat we de reservespelers aan het werk gaan zien in de beker.

Te Werve – Ajax tip

Te Werve is afgelopen seizoen gedegradeerd en begon het nieuwe seizoen ook direct met een nederlaag. Ajax moest z’n meerdere erkennen in PSV afgelopen weekend, maar won daags eerder in de Champions League. Tip: Ajax wint met minimaal drie doelpunten verschil. De quotering hiervoor is op het moment van publicatie nog onbekend.

Winst Te Werve: 23.50
Gelijkspel: 14.75
Winst Ajax: 1.01

VV Gemert – Feyenoord, KNVB Beker wedden

Aanvang: donderdag 27 september 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.10

Ook voor de wedstrijd VV Gemert – Feyenoord is uitgeweken naar een accommodatie in de buurt. Het SolarUnie Stadion van Eerste Divisie-club Helmond Sport is het strijdtoneel van deze afsluitende wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB Beker 2018-2019.

Qua niveau van de tegenstander heeft Feyenoord het iets minder getroffen dan Ajax, maar beter dan PSV. Het Brabantse VV Gemert komt uit in de Hoofdklasse Zondag B, tegenwoordig het vijfde niveau in de Nederlandse voetbalpiramide.
Na vier gespeelde wedstrijden staat de ploeg van de dit seizoen aangestelde trainer Reinald Boeren er redelijk goed voor. Het eerste duel ging uit bij Halsteren met 2-1 verloren, maar daarna werden er drie opeenvolgende zeges genoteerd. De vierde plaats is daarmee voorlopig een feit.

Feyenoord staat in de Eredivisie op de derde plaats, volgens velen dit seizoen het hoogst haalbare voor de Rotterdammers. Afgelopen weekend werd er dankzij een treffer vlak voor tijd in de eigen Kuip nipt met 1-0 gewonnen van FC Ufrecht. Robin van Persie was de doelpuntenmaker, en het lijkt een logische keuze om hem voor dit midweekse duel rust te gunnen. De van een blessure teruggekeerde Nicolai Jørgensen kan de wedstrijd in Helmond mogelijk juist aangrijpen om wedstrijdritme op te doen.

Vorige week speelde Feyenoord uit bij AZ met 1-1 gelijk. Na een aantal grote uitslagen in de eerste wedstrijden van het seizoen, lijkt de doelpuntenproductie bij de Rotterdammers nu dus enigszins gestokt.

VV Gemert – Feyenoord tip

De quotering op een zege van Feyenoord staat met 1.10 best hoog, en dit is dan ook direct de tip voor VV Gemert – Feyenoord. Aangezien de Rotterdammers in hun laatste twee duels moeilijk tot scoren kwamen, is inzetten op een handicap niet perse nodig.

Winst VV Gemert: 11.00
Gelijkspel: 7.10
Winst Feyenoord: 1.10

Combinatieweddenschap winst PSV, Ajax & Feyenoord

Door de lage quoteringen bij wedstrijden tussen profclubs en amateurclubs kan het zoals hierboven al genoemd interessant zijn om te kijken naar handicapweddenschappen. Door in te zetten op een zege met een aantal doelpunten verschil kun je proberen te profiteren van de hogere quoteringen die bij handicapweddenschappen worden geboden.

Een alternatief om aan de denken is een combinatieweddenschap. Er is in deze bekerronde een aanzienlijke kans dat zowel PSV, Ajax als Feyenoord zullen winnen. Een extra tip is daarom om een combinatieweddenschap af te sluiten op deze drie resultaten. Klik hiervoor bij de bookmaker simpelweg de overwinning aan van de drie clubs. In het wedformulier kun je dan automatisch kiezen voor de optie treble/meervoudige weddenschap. De drie quoteringen worden dan met elkaar vermenigvuldigd en je wint wanneer de drie clubs winnen.

In het geval van de bekerwedstrijden van PSV, Ajax en Feyenoord van deze week levert deze combinatie een quotering van 1.17 op. Dat is nog steeds niet extreem hoog, maar gezien de situatie – de top drie van Nederland tegen amateurclubs – is de quotering op deze manier al een stuk lucratiever.