18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RKC Waalwijk – NAC Breda voorspelling – wedden, quotes en tip 25 september 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: RKC Waalwijk – NAC Breda, KNVB Beker wedden
Aanvang: dinsdag 25 september 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: NAC Breda wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60

NAC Breda heeft wel eens betere tijden gekend, om het mild uit te drukken. De KNVB Beker is een uitgelezen mogelijkheid om het geschonden blazoen op te poetsen. Dit zijn de tips, quotes en voorspellingen bij het wedden op RKC Waalwijk – NAC Breda.

NAC in een neerwaartse spiraal

‘Pakweg in juni was het stadion al stijf uitverkocht. En dan met méér spelersbudget een selectie samenstellen die overduidelijk 40% minder is dan vorig jaar (15e). Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar?’ Dit waren de woorden van een bekend sportjournalist annex NAC Breda-fan kort na afloop van VVV – NAC.

De Bredanaars leden in Venlo hun vierde achtereenvolgende competitienederlaag en delen momenteel de rode lantaarn met FC Groningen. De bekerwedstrijd tegen RKC lijkt een uitgelezen mogelijkheid om de neerwaartse spiraal te doorbreken.

Het recente bekerverleden spreekt echter niet in het voordeel van NAC. De vorige drie seizoenen vloog de Bredase ploeg er telkens in de eerste ronde uit, waaronder vorig jaar tegen Tweede Divisionist Achilles ’29. Voorspellen dat RKC wint, is gequoteerd op 4.15. Wedden op de dubbele kans ‘RKC Waalwijk wint of gelijkspel’ heeft een quotering van 1.94.

Ervaring als reuzendoder

NAC’s provinciegenoot RKC vergaat het een divisie lager niet veel beter. De Waalwijkers begonnen het seizoen nog uitstekend met een 6 op 6, maar de laatste vier duels in de Eerste Divisie leverden slechts één punt op, al moet daarbij worden aangetekend dat twee van die duels tegen kampioenskandidaten Sparta en Roda JC waren. RKC staat momenteel twaalfde.

RKC stuntte vorig KNVB Beker-seizoen door in de eerste ronde toenmalig Eredivisionist Sparta thuis met 1-0 te verslaan. De geel-blauwe formatie strandde in de achtste finale. Drie van de spelers uit de basisopstelling van destijds zijn vertrokken. De enige doelpuntenmaker toen, Dylan Seys, gaf afgelopen vrijdag (21 september) een assist waardoor RKC een 2-2 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen Jong AZ.

RKC kwam in drie van zijn laatste vijf Eerste Divisie-duels niet tot scoren. NAC scoorde in zijn vijf laatste Eredivisie-duels zeven keer, maar hield slechts één keer de nul in al die wedstrijden. Wedden op beide teams scoren tijdens RKC Waalwijk – NAC Breda is gequoteerd op 1.34. Wedden op ‘Scoren beide teams tijdens RKC Waalwijk – NAC Breda? Nee’ heeft een quotering van 2.70.

Wedden op aantal goals

De afgelopen vier seizoenen waren bekerduels van NAC rijk aan goals: onder meer zeges van 3-4 en 2-3 op respectievelijk Spakenburg en Fortuna Sittard en nederlagen van 6-0 en 4-3 tegen respectievelijk Excelsior en Achilles ’29. Ook dit seizoen vallen de goals in duels van NAC als rijpe appelen van de boom: slechts in één Eredivisie-duel werden er minder dan 2.5 goals gescoord.

Wedden op meer dan 2.5 goals bij RKC Waalwijk – NAC Breda is gequoteerd op 1.29. Voorspellen dat er meer dan 3.5 goals vallen bij RKC Waalwijk – NAC Breda heeft een quotering van 1.72. Wedden op meer dan 4.5 goals heeft een quotering van 2.65.

Wedden op het totaal aantal doelpunten bij RKC Waalwijk – NAC Breda is eveneens mogelijk. Voorspellen dat er 0 of 1 goal wordt gemaakt, is gequoteerd op 8.45. Wedden op 2-3 goals heeft een quotering van 2.55. Voorspellen dat er 4-5 goals vallen bij RKC Waalwijk – NAC Breda is gequoteerd op 2.75. Wedden op 6 of meer goals heeft een quotering van 5.20.

Handicap wedden

Bekerduels lenen zich bij uitstek voor handicap wedden. Vaak treffen teams uit verschillende divisies elkaar waardoor de krachtsverschillen normaal gesproken groter zijn dan in een regulier competitieduel. Voorspellen dat de op papier sterkere ploeg gaat winnen, is daardoor wellicht saai en weinig lucratief.

Hoewel NAC niet in grootse vorm verkeert, moet de ploeg uit Breda in staat worden geacht te winnen van een middenmoter uit de Eerste Divisie. Wedden op winst van NAC tijdens RKC Waalwijk – NAC Breda is gequoteerd op 1.60, een niet bijster hoge quotering. Een hogere quote is er voor ‘NAC Breda wint de wedstrijd met handicap -1’. Dat houdt in dat NAC een virtuele achterstand krijgt van 1-0. Wint NAC met twee of meer goals verschil van RKC, dan win je de weddenschap ‘NAC Breda wint de wedstrijd met handicap -1’, die gequoteerd is op 2.35.

Aan de andere kant verloor NAC dit seizoen met 2-3 van Fortuna Sittard, een ploeg die vorig seizoen nog in de Eerste Divisie speelde. RKC verloor twee keer nipt, 0-1 van zowel Sparta als Roda JC, ploegen die vorig seizoen nog in de Eredivisie actief waren.

RKC Waalwijk zou de wedstrijd ook kunnen winnen met handicap wedden, bijvoorbeeld als RKC een virtuele voorsprong van 2-0 krijgt en NAC in het daadwerkelijke duel gelijk speelt of met slechts één goal verschil wint. Wedden op ‘RKC wint de wedstrijd met handicap +2’ is gequoteerd op 1.47. Voorspellen dat RKC de wedstrijd wint met handicap +1 heeft een quotering van 2.08. In dat geval mag NAC niet winnen om de weddenschap succesvol te laten zijn.

Als je verwacht dat NAC, net als Roda JC en Sparta, een 0-1 uitzege boekt (of met één goal verschil wint) dan kun je inzetten op een gelijkspel. Je geeft RKC in zo’n geval een virtuele voorsprong van 1-0. Wordt het inderdaad 0-1 voor NAC, dan win je de weddenschap ‘X (+1)’, die een quotering heeft van 3.95. Wedden op ‘X (+2)’ is gequoteerd op 4.55. Deze weddenschap is succesvol als NAC met twee goals verschil wint.

RKC Waalwijk – NAC Breda tip

NAC is dolende en heeft dringend behoefte aan een goed resultaat. Een duel tegen een ploeg uit een lagere divisie lijkt een uitgelezen mogelijkheid om de negatieve spiraal te doorbreken en de morrende achterban tevreden te stellen. RKC draait recentelijk niet al te best, waardoor een zege van NAC geen onlogische optie is. Daarom luidt de tip: winst NAC, bij Toto gequoteerd op 1.60.

RKC Waalwijk – NAC Breda KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst RKC Waalwijk: 4.15
Gelijkspel: 3.65
Winst NAC Breda: 1.60