18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Amerikaanse sporten: o.a. honkbal & American football

Tim Giesbers

Op deze website berichten we vooral veel over voetbal, onder meer met voorbeschouwingen op wedstrijden in belangrijke competities. En we hebben ook complete vooruitblikken naar hele competities. Je kunt echter op veel meer sporten wedden dan alleen voetbal. In deze gids richten we ons op de zogeheten Amerikaanse sporten.

Deze sporten zijn wellicht niet allemaal begonnen in de Verenigde Staten, maar ze zijn er wel het populairst. De competities van deze sporten trekken miljoenen kijkers in de VS en wereldwijd. Hoog tijd om onze blik dus te richten op deze enorm populaire sporten. We gaan het achtereenvolgens hebben over het wedden op honkbal, American Football, basketbal en ijshockey.

Voor alle vier deze sporten gelden natuurlijk dat je bepaalde voorspellingen kan doen over wie een kampioenschap wint. Dit soort weddenschappen gaan we dan ook niet behandelen, aangezien deze bij alle sporten beschikbaar zijn en dus bekend terrein zullen zijn voor de meeste wedders. Wel gaan we telkens in op specifieke weddenschappen voor elk van de Amerikaanse sporten.

Honkbal

Als we kijken naar honkbal, dan merk je al snel dat het totaal niet lijkt op voetbal. Honkbal is wel een teamsport, maar niet zoals voetbal, hockey en handbal dat zijn. Je scoort op een hele andere manier punten. Allereerst richten we ons dan ook op de mogelijkheden om te wedden op een honkbalwedstrijd.

Je kunt om te beginnen wedden op wie een wedstrijd gaat winnen. Bij honkbal kan het niet gelijk worden, dus in plaats van een 1X2-voorspellingen, kun je alleen kiezen voor de opties 1 en 2. Daarnaast is het populair om te wedden op het aantal punten dat de twee teams samen gaan behalen. Een voorbeeld is dat je bijvoorbeeld kunt wedden of er minder dan 10,5 punten komen of juist meer dan 10,5.

De meeste andere weddenschappen gaan over dit aantal punten. Zo kun je wedden hoeveel punten per team behaald worden. Of een handicap-voorspelling bestaat ook bij honkbal. Een combinatie van de eerder genoemde weddenschappen. Met hoeveel punten verschil denk jij dat een team wint?

American Football

De meest Amerikaanse sport ooit moet toch wel American Football zijn. Alleen al omdat zij voetbal als enigen soccer noemen om de weg vrij te maken voor hun eigen soort Football. Ook hier hebben de Verenigde Staten een wereldberoemde competitie, namelijk de National Football League (NFL). Met gemiddeld 60.000 toeschouwers per wedstrijd is het de best bezochte sportcompetitie ter wereld.

Je bent het nu wel gewend, maar een gelijkspel is ook bij deze Amerikaanse sport niet mogelijk. Dus je wedt alleen op de uiteindelijke winnaar. Daarnaast kun je een handicap inzetten om je eigen kans op een mooie winst te vergroten. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de ‘over-under’-voorspelling. Hierin draait het puur om het aantal punten en niet om welk team de punten behaalt.

Het verschil in punten kan bij de NFL erg groot zijn. Waar bij een voetbalwedstrijd sowieso maar een laag maximum aan doelpunten wordt gemaakt, kan het bij American Football fluctueren tussen 35 en 50 punten. Op de sport kun je het beste live inzetten, aangezien er tactisch veel wordt veranderd tijdens een wedstrijd. Live weet je het best hoe de verhoudingen op dat moment liggen.

Het grootste evenement in het American Football-seizoen, en ook het wedden erop, is de Super Bowl: de finalewedstrijd van de NFL. Bookmakers pakken dan echt uit met een zeer groot aanbod van weddenschappen en specials. Op onze site vind je ieder jaar een voorbeschouwing op de Super Bowl met een analyse van de kansen en tips voor weddenschappen. Lees hier de Super Bowl-preview van 2020 terug.

Basketbal

Een van de meest beroemde sportcompetities wereldwijd is de NBA, voluit de National Basketball Association. De NBA werd opgericht in 1946 en sindsdien spelen de beste basketballers ter wereld in die competitie. Net als de eerder genoemde sporten is er geen gelijkspel, want Amerikanen willen graag een winnaar zien. Bij een gelijke stand volgt de zogeheten overtime.

Naast de voorspelling wie een basketbalwedstrijd gaat winnen, kun je ook wedden op de handicap: met hoeveel punten verschil gaat een team winnen. Daarnaast kun je voorspellen per kwart van de wedstrijd welk team de meeste punten behaalt. Of je wedt op een speler die de meeste punten gaat behalen in de wedstrijd.

Wil je graag gaan wedden op wedstrijden in het basketbal? Dan is het zeer aan te raden onze gids over die sport te lezen. Hierin gaan we nog dieper in op de wedmogelijkheden, maar er worden ook uitvoerige tips gedeeld waar je het meest op moet letten. Klik op deze link voor de aparte gids over basketbal.

IJshockey

De laatste sport die we in dit artikel behandelen is ijshockey. Naast de Verenigde Staten is men ook in Canada, Rusland en Scandinavië zeer groot fan van de sport. Op het ijs wordt gespeeld in drie perioden van telkens twintig minuten. De Amerikaanse National Hockey League (NHL) is wereldwijd de grootste ijshockeycompetitie.

Allereerst een grote verrassing: een gelijkspel is niet mogelijk in het ijshockey. Vaak staat het wel gelijk na zestig minuten, maar dan moet een overtime zorgen voor een beslissing. Een groot voordeel aan de NHL is dat de quoteringen over het algemeen vrij hoog liggen in vergelijking met andere sporten. Dat komt omdat de verschillende teams erg aan elkaar gewaagd zijn.

Interessant aan het ijshockey is om te wedden op de verschillende periodes. Merk je dat een team vaak goed presteert in de eerste periode, maar een stuk zwakker in de tweede? Dan moet je hier gebruik van maken en hier juist op inzetten. Dat kan je al gauw een mooie quote opleveren.