18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing en wedden Super Bowl 2020

Bob Ligthart

American Football is één van de populairste sporten in de Verenigde Staten, met de Super Bowl als absolute hoogtepunt. Dit is de finale van het seizoen, waarin de kampioenen van de American Football conference en National Football conference tegen elkaar spelen. Dit jaar zijn dat Kansas City Chiefs (AFC) en San Fransisco 49ers (NFC).

De Super Bowl vindt meestal plaats op de eerste zondag van februari en de wedstrijd speelt zich dit jaar dan ook af op 2 februari in Miami. (Nederlandse tijd: maandag 3 februari 00.30 start van de wedstrijd). In dit artikel staan de voorbeschouwing en wedtips voor de Super Bowl 2020.

Finalisten Super Bowl 2020

De 54e editie van de Super Bowl gaat tussen de San Fransisco 49ers en Kansas City Chiefs. De 49ers mochten in 2013 voor het laatst meedoen aan de Super Bowl, maar daar denken de fans liever niet aan terug. Die wedstrijd werd destijds namelijk verloren van de Baltimore Ravens. Het team uit San Fransisco won de prestigieuze prijs voor het laatst in 1994 en gaat dit jaar proberen de NFL-finale voor de zesde keer te winnen.

Kansas City Chiefs heeft een minder grote geschiedenis als het om Super Bowl-zeges gaat. Het is voor het eerst in vijftig jaar dat de Chiefs weer mee mogen doen aan deze finale. Ze wonnen de Super Bowl toen wel in 1970. Dit jaar kan daar dus eindelijk weer een Super Bowl-overwinning bij komen en Toto ziet Kansas City Chiefs zelfs als lichte favoriet. Een zege van de Chiefs heeft namelijk een quote van 1.83 en een overwinning van de 49ers een quotering van 2.02.

De weg naar de Super Bowl

In de kwartfinale moest Kansas City Chiefs eerst met Houston Texans afrekenen. De Chiefs begonnen zwak, waardoor de overwinning steeds verder uit zicht leek te raken. Na het eerste kwart stond het 0-21 voor de Houston Texans. Door drie sterke kwarten draaiden de Chiefs de wedstrijd om en zo wonnen ze uiteindelijk met 51-31. De tegenstander in de halve finale was Tennessee Titans en dit werd een gelijk opgaande strijd. In het laatste kwart liep Kansas City Chiefs pas echt uit, met als resultaat een 35-24 overwinning.

San Fransisco 49ers kende geen slechte start in de play-offs, want het kwam in beide wedstrijden geen enkel moment op achterstand. In het eerste duel tegen Minesota Vikings liepen de 49ers wel pas in het derde kwart echt weg van de tegenstander, maar ze kwamen niet echt in gevaar. Dit resulteerde dan ook in een 27-10 zege. In de halve finale was er geen vuiltje aan de lucht voor het team uit San Fransisco, want na het tweede kwart stond het met 27-0 voor tegen Green Bay Packers. In de kwarten daarna werd het niet echt spannend meer en de wedstrijd eindigde in 37-20 voor de 49ers.

Spelers om op te letten

Patrick Mahomes is dit seizoen de grote man bij Kansas City Chiefs. De quarterback heeft een groot aandeel in het succes van zijn team en dit was ook te zien in de wedstrijd tegen Tennessee Titans. Door zijn sterke spel wonnen de Chiefs uiteindelijk met 35-24, waardoor ze zich kwalificeerden voor de Super Bowl. De bookmakers spelen natuurlijk in op de statistieken van Mahomes. Zo krijg je 2.35 keer je inzet terug als hij drie of meer touchdowns gooit. Toto biedt het zelfs nog specifieker aan, want als Mahomes meer dan 300 yards gooit en meer dan drie touchdowns, levert dit zelfs een quote van 4.50 op.

Raheem Mostert liet in de halve finale van de play-offs zien waarom hij zo gevaarlijk is. De running back scoorde maar liefst vier touchdowns door middel van rushes. Met deze performance brak hij zelfs een aantal NFL-records. Mostert werd de eerste speler in NFL geschiedenis met minstens 200 rush yards en met minstens vier rushing touchdowns in een play-off wedstrijd. Tijdens de Super Bowl staat er een quote van 3.30 op ‘Mostert 100+ yards rushing & 1+ touchdowns’. Gezien zijn vorige wedstrijd, lijkt dit een interessante optie, maar het is de vraag of hij nog een keer zo kan presteren.

Vergelijking tussen Kansas City Chiefs & San Fransisco 49ers

Er spelen natuurlijk veel verschillende factoren mee die de Super Bowl kunnen beslissen. De Kansas City Chiefs hebben met Patrick Mahomes een betere quarterback dan de San Fransisco 49ers. Maar zal zijn ploeg niet te afhankelijk zijn van hem tijdens de Super Bowl? Zij lijken een Mahomes nodig te hebben die op de top van zijn kunnen presteert, maar als het bij hem niet draait, kan dit het einde zijn voor het team.

De 49ers zijn wat diverser en weten hun tegenstanders vaak op verschillende manieren te bestrijden. Daarnaast hebben ze een hele gevaarlijke aanval (tweede beste ‘rushing offense’ van de NFL). In de play-offs voor de Super Bowl was ook te zien dat Kansas City Chiefs regelmatig in de problemen kwam, terwijl San Fransisco 49ers beide wedstrijden domineerde. Tegen de quoteringen in lijkt op basis hiervan dat de 49ers juist de overhand zullen hebben.

Voorspelling en wedtip Super Bowl 2020

Sportliefhebbers kijken elk jaar uit naar de Super Bowl en het is te hopen dat het een spannende finale wordt. Vooralsnog lijkt het ook een gelijk opgaande strijd te worden, waardoor de wedstrijd niet snel beslist is. De play-offs verliepen voor San Fransisco 49ers een stukje soepeler dan voor Kansas City Chiefs. Patrick Mahomes heeft zijn team op sleeptouw genomen en moet dit nog één keer doen om zijn team naar de overwinning in de Super Bowl te loodsen. De vraag is of dit dan genoeg is om het goede collectief van de 49ers te verslaan. De voorspelling is dat dit net niet genoeg zal zijn voor de Chiefs en dat San Fransisco 49ers de zesde Super Bowl binnensleept. Deze voorspelling van de Super Bowl 2020 heeft bij Toto een quotering van 2.02.