18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Herstart La Liga: Wedtips & quoteringen

Bob Ligthart

Na de herstart van de Bundesliga is nu ook La Liga aan de beurt. Dit betekent dat de titelstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid gewoon weer verder gaat. In dit artikel nemen we de Spaanse competitie onder de loep en geven we wedtips voor het restant van dit seizoen.

Stand van zaken

Barcelona is de koploper met 58 punten en moet Real Madrid, dat twee punten minder heeft, de rest van het seizoen achter zich zien te laten. Atlético Madrid laat het afweten dit jaar, want de club staat momenteel op de zesde plaats met 45 punten. Barça is de favoriet voor de eindzege en deze voorspelling heeft een quote van 1.55. Een kampioenschap voor Real levert op dit moment een quotering van 2.40 op.

Het is ook nog spannend wie de titel ‘best of the rest’ krijgt. Sevilla is dit nu, omdat de club derde staat met 47 punten. De concurrentie is echter moordend. Real Sociedad en Getafe bekleden de vierde en vijfde plek met 46 punten en Atlético komt daarna op plek zes met slechts één punt minder.

Vorige seizoen

In het seizoen 2018/19 zag de titelstrijd er heel anders uit voor zover die er was. Barcelona eindigde het jaar namelijk als kampioen met een voorsprong van elf punten op Atlético Madrid, dat tweede werd. Real Madrid draaide een erg matig seizoen en eindigde op de derde plaats met slechts 68 punten.

De herstart van La Liga

In de eerste speelronde na de corona-onderbreking staan er gelijk tien wedstrijden op het programma. Hieronder behandelen we van elke dag de belangrijkste duels.

11 juni

Vanaf donderdag 11 juni gaat de Spaanse competitie weer van start en Sevilla – Real Betis is het eerste affiche. Zoals gezegd moet Sevilla de concurrentie achter zich houden, wat deze week zeker mogelijk is. De club staat een stuk hoger gepositioneerd en was eerder dit seizoen al met 1-2 te sterk voor Real Betis. Een overwinning van de Spaanse nummer drie heeft een quote van 1.88.

12 juni

Op de tweede dag van de Spaanse herstart staan Granada – Getafe en Valencia – Levante op het programma. Getafe wil mee blijven draaien in de top vijf en is de favoriet in het uitduel. Een zege van deze club levert een quote van 2.44 op, terwijl een overwinning van het thuisspelende team een quote van 3.15 heeft. Dit is niet verrassend aangezien de nummer vijf van Spanje eerder dit seizoen al duidelijk de betere was.

13 juni

Op de 13e van juni spelen er acht teams in vier wedstrijden tegen elkaar. De belangrijkste hiervan is natuurlijk die van de koploper Barcelona. De Spaanse grootmacht gaat op bezoek bij het kleine Real Mallorca en deze ontmoeting zorgde eerder dit seizoen voor veel goals. Barça won met 5-2 door onder andere een hattrick van wie anders dan Lionel Messi. De kans is weer aanwezig dat de koploper met ruime cijfers wint, waardoor de voorspelling ‘Winst Barcelona, handicap -1’ een goede optie lijkt met een quote van 1.77.

14 juni

Op de laatste dag van de eerste speelronde van de herstart is het tijd voor Real Madrid dat de jacht weer opent op Barcelona. De Koninklijke begint met een relatief makkelijke wedstrijd tegen Eibar, dat ergens onderaan de ranglijst bungelt. Een zege van Real levert daarom slechts een quote van 1.24 op. Daarom lijkt handicap -1 ook hier een goede tip en dit heeft een quote van 1.64.

Topscorers

De strijd om de topscorerstitel is op het moment niet zo spannend als de kampioensrace. Lionel Messi staat zoals wel vaker bovenaan deze lijst. De Argentijn maakte tot nu toe negentien doelpunten in het seizoen 2019/20. De enige die hem nog een beetje kan volgen is Karim Benzema, want de Franse spits van Real Madrid wist al veertien keer het net te vinden. Het lijkt er dus weer op dat Messi minimaal één prijs bij kan schrijven aan het einde van dit seizoen.

Einde La Liga 2019/20

Er zitten 27 speelronden op in dit seizoen en dit betekent dat elke club nog elf wedstrijden speelt. De titelstrijd is daarom nog lang niet beslist. Barcelona en Real Madrid mogen allebei geen steken laten liggen, anders gaat de ander met het kampioenschap aan de haal. De clubs spelen niet meer tegen elkaar, want net voor de corona-onderbreking won Real met 2-0 van Barça. De twee hebben nog een vergelijkbaar programma, waardoor het constantste team de titel pakt.

De strijd om plek drie is ook nog in volle gang en met elf wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren. De nummer drie, Sevilla, staat slechts twee punten voor op Atlético Madrid dat vijfde staat. Deze twee teams maken over het algemeen de beste kans om ‘the best of the rest’ te worden. Er is zelfs nog een mogelijkheid om te wedden dat deze clubs het seizoen als kampioen eindigen. Op deze voorspelling staat een quote van 251.00, wat wel aangeeft wel aan dat de kansen vrijwel verkeken zijn.

Voetbal komt tot leven

Naast La Liga herstarten er nog meer competities en dit zorgt ervoor dat het voetbal weer tot leven komt. Er zijn daarom ook steeds meer mogelijkheden waarop je kunt wedden. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de competities waar je op gaat wedden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Lees ook onze andere ‘herstart-gidsen’ om je op weg te helpen. We behandelden o.a. al de Bundesliga (Duitsland), Super League (Zwitserland) en Primeira Liga (Portugal).