18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op 90 minuten, verlenging en penalty’s

Bob Ligthart

De tweede helft van het seizoen is alweer een aantal wedstrijden onderweg en dit betekent dat het interessantere deel is aangebroken. De nationale en internationale bekertoernooien zijn in de knock-outfase beland, waardoor er vaker verlengingen en penalty’s aan te pas komen. In dit artikel behandelen we, samen met wedden binnen 90 minuten, ook weddenschappen over verlengingen en strafschoppen.

Knock-outfase bekertoernooien

Er zijn heel wat toernooien waar fans weer van kunnen genieten in 2021. De Champions League en Europa League gaan verder met de knock-outfase, maar andere toernooien zijn ook al in deze fase beland. Zo loopt de spanning bijvoorbeeld ook al aardig op in de TOTO KNVB Beker, Copa del Rey, FA Cup, Coppa Italia en DFB-Pokal.

Dit is natuurlijk ook een erg interessante periode voor sportwedders. In competitieverband en groepsfases is het alleen mogelijk om weddenschappen voor de eerste 90 minuten te plaatsen, maar bij toernooien is dit anders. Als wedder heb je in de knock-outfase ook de kans om op verlengingen en strafschoppenseries te wedden. Het palet aan weddenschappen wordt daardoor uitgebreid, waardoor je meer kanten op kunt.

Wedden in reguliere speeltijd

Veel weddenschappen zijn gebaseerd op de reguliere speeltijd. De meeste opties zijn dan ook bedoeld voor de eerste 90 minuten van een wedstrijd, ook in bekerduels. De bekendste en meest gebruikte is de 1×2-weddenschap. Dit houdt in: team 1 wint, gelijkspel of team 2 wint. Als je denkt dat er niemand binnen 90 minuten wint, dan is een gelijkspel een goede optie. Een weddenschap over een verlenging of strafschoppenreeks is dan natuurlijk ook een mogelijkheid, maar hier komen we later op terug.

Wanneer je wel een duidelijke favoriet voor ogen hebt, is het wedden op de reguliere speeltijd aan te raden. Soms zijn er van die wedstrijden waarvoor je door gedegen research al een goed beeld kan schetsen van hoe een duel verloopt. Als hieruit blijkt dat een team waarschijnlijk alleen de reguliere speeltijd nodig heeft en hier staat een respectabele quote tegenover, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Wedden op verlenging

Het is niet alleen mogelijk om op specifieke zaken binnen de verlenging te wedden, zoals welke ploeg deze wint, maar ook een algemene voorspelling dat er een verlenging komt behoort ook tot de opties.

De keuze tussen de twee varianten hangt af van wat je verwacht. Zijn er twee teams aan elkaar gewaagd, dan is de algemene verlenging-weddenschap misschien goed. Als één van de teams bijvoorbeeld een verdedigende muur opwerpt, die door de betere ploeg in verlenging mogelijk eindelijk wordt geslecht, dan kun je op die ploeg inzetten in de variant ‘winst na verlenging’.

Het kiezen van de winnaar na verlenging is een meer specifieke weddenschap, en dit wordt dan ook beloond met een hogere quote dan alleen voorspellen dat er een verlenging komt.

Weddenschappen strafschoppen

Als de verlenging geen beslissing geeft, dan moet de strafschoppenreeks dit doen. Wedden op het feit dat er een strafschoppenreeks aan te pas komt levert al een hoge quote op. Meestal ligt deze quote boven de 7.00. Dit kan dan ook een goede optie zijn als alles erop wijst dat de verschillen klein zullen zijn in een bekerduel.

Het risico blijft groot, maar soms is het dit risico zeker waard. Naast het wedden op de penaltyreeks is het ook mogelijk om op een winnaar van die strafschoppenreeks in te zetten. Een serie als deze wordt vaak een loterij genoemd, maar het ene team kan hier wel degelijk beter in zijn dan het andere team. Zorg er daarom voor dat je van tevoren goed op de hoogte bent van de kwaliteiten van de clubs op dit gebied.

Live wedden

Een manier van wedden die tijdens alle fases van een wedstrijd gebruikt kan worden, is live wedden. In de reguliere speeltijd zijn er al enorm veel verschillende opties die hierbij aan bod komen. Dit gaat van ‘wie scoort het volgende doelpunt’ tot ‘op wat voor manier gaat de bal als eerste uit’. Het is daarom een interessante manier om een wedstrijd op een andere manier te beleven.

Dit soort weddenschappen kunnen ook in de verlenging geplaatst worden, want het spel gaat eigenlijk gewoon op dezelfde manier verder. Zorg wel altijd dat je zelf live meekijkt bij deze manier van wedden. Dit geeft je een enorm voordeel, omdat je sommige zaken aan kunt zien komen. Verliest een speler zijn beheersing en zit hij dicht tegen een rode kaart aan, dan kun jij hierop inspelen. Zo kan dit bij nog veel meer dingen, waardoor live wedden een goede strategie kan zijn.

Welk team bereikt de volgende ronde?

Een weddenschap die zowel over 90 minuten, als een verlenging en als een strafschoppenreeks gaat, is: ‘Welk team bereikt de volgende ronde?’ Deze optie geeft je namelijk de kans om in te zetten op het team waarvan jij denkt dat het doorgaat naar de volgende ronde.

Het maakt hierbij niet uit of dit in de reguliere speeltijd gebeurt, pas na de verlenging of zelfs na penalty’s. Dit is een handige manier om jezelf in te dekken bij een wedstrijd waarvan je toch niet helemaal zeker bent. Deze weddenschap is bijvoorbeeld ideaal wanneer een team de favoriet is, maar je twijfelt of het de wedstrijd binnen 90 minuten kan beslissen.