18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

TOTO gaat ook clubs in Eredivisie Vrouwen sponsoren

Tim Giesbers

TOTO, onderdeel van de Nederlandse Loterij, heeft nog meer sponsordeals gesloten met Nederlandse voetbalclubs. In navolging van diverse mannenteams heeft het wedkantoor ook overeenkomsten getekend met vier teams in de Eredivisie Vrouwen. Deze teams gaan met TOTO op het shirt spelen.

Het gaat hier om PSV, ADO Den Haag, sc Heerenveen en FC Twente. Zij hebben elk een driejarige sponsorovereenkomst getekend met de bookmaker voor hun damesteams. Arno de Jong, Chief Marketing Officer bij de Nederlandse Loterij, noemde de vier sponsordeals ‘een logische stap’ voor het bedrijf.

Ambities

TOTO is al jarenlang partner van de KNVB Beker, dat zelfs officieel als TOTO KNVB Beker door het leven gaat. Daarnaast sloot het eerder al sponsorovereenkomsten met tien teams uit de Eredivisie. Hieronder zijn onder meer de mannenteams van PSV, ADO, Heerenveen en Twente.

“Vrouwenvoetbal maakt een grote ontwikkeling door”, vertelt De Jong. “Dit geldt ook voor de Eredivisie Vrouwen. Met de sponsoring van vier voetbalclubs uit de Eredivisie Vrouwen ondersteunen we de grote ambities van de sport. En we verdiepen onze samenwerking met deze clubs.”

Omzetstijging

In april kondigde de Nederlandse Loterij een omzetstijging aan van 12 procent over 2019. De bijdrage aan sportbonden en goede doelen steeg tot 173,1 miljoen euro voor dat kalenderjaar. De totale omzet in 2019 was 1,31 miljard euro.