18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

TOTO gaat negen Eredivisieclubs sponsoren

Tim Giesbers

Komend seizoen zullen negen clubs uit de Eredivisie met het logo van TOTO op de arm gaan spelen. Met deze deal lijkt het wedkantoor voor te sorteren op de komende start van een gereguleerde wedmarkt. Deze zou vanaf 1 juli 2021 van start kunnen gaan.

FC Groningen, sc Heerenveen, Sparta, FC Utrecht en Willem II waren de eerste clubs die een deal sloten met de Nederlandse Loterij, het moederbedrijf van TOTO. Later kwamen hier ADO Den Haag, Feyenoord, RKC Waalwijk en FC Twente bij. Er wordt nog gesproken met een tiende club.

Relatie

Arno de Jong, chef marketing van de Nederlandse Loterij, wil in gesprek met het Algemeen Dagblad niet zeggen hoeveel geld gemoeid is met de deals. Volgens de krant is het wel een aanzienlijk bedrag, aangezien het een van de grootste sponsordeals zou zijn van Feyenoord.

Volgens De Jong heeft TOTO nu samenwerkingen met een mooi palet aan clubs. “De topclub Feyenoord, verschillende traditieverenigingen, maar met RKC bijvoorbeeld ook een ploeg die normaal gesproken om lijfsbehoud strijdt. Als TOTO wilden we een directe relatie met de clubs en hebben we met alle achttien clubs gesproken.”

Helpen

Hij legde ook uit waarom TOTO deze stap neemt. “Ons argument is meerledig. We zitten in de situatie dat we het kúnnen doen. En we realiseren ons dat de clubs het zwaar hebben vanwege de coronacrisis. Met deze deal helpen we ze financieel een handje.”