18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tabcorp bereikt akkoord om te stoppen met Sun Bets

Tim Giesbers

Tabcorp heeft een overeenkomst bereikt met News UK om te stoppen met Sun Bets, een wedkantoor actief in het Verenigd Koninkrijk. Sun Bets zal stoppen met het uitgeven van aandelen. Tabcorp heeft diep in de buidel moeten tasten voor de exit. Deze stap kostte de partij 44,2 miljoen euro. Een maand geleden werd bekend dat het Australische Tabcorp van Sun Bets af wilde.

In de eerste maanden van 2016 richtten Tabcorp Holdings en de Britse krantenuitgever News UK samen bookmaker Sun Bets op. Deze naam werd gekoppeld aan de krant The Sun. Nadat de prestaties van het wedkantoor in de eerste twee jaar tegenvielen, keek Tabcorp naar de opties om de handen af te trekken van het project.

Ondermaats

Tabcorp-CEO David Attenborough zegt: “De prestaties van Sun Bets zijn ondermaats geweest en we verwachten niet dat er de komende achttien maanden een significante verbetering zal komen. Daarom hebben we de beslissing genomen om te gaan onderhandelen met News UK met het doel te stoppen met Sun Bets.”

“We hebben uiteindelijk gefaald in ons initiële doel met Sun Bets, maar als bedrijf hebben we wel veel geleerd van deze start-up. Alle verbeteringen aan processen en organisaties zullen we ook meenemen naar onze andere merken.”

Attenborough heeft wel complimenten voor de werknemers van Sun Bets en News UK: “Ondanks deze beslissing willen we wel iedereen van Sun Bets bedanken voor hun inzet om het bedrijf van de grond af op te bouwen. We zullen nog steeds een warme relatie onderhouden met News UK, waarmee we fijn hebben samengewerkt.”

Boodschap

Ook bij News UK wordt met vertrouwen naar de toekomst gekeken: “The Sun is de grootste krant en digitale nieuwsaanbieder van het Verenigd Koninkrijk en we hebben succesvolle merken als Sun Bingo en Sun Dream Team achter onze naam staan. We hebben veel vertrouwen in de toekomst en willen aanwezig blijven in de wedmarkt.”

Consumenten die naar de website van Sun Bets gaan krijgen een boodschap te zien: “Tabcorp UK Ltd stopt met het aanleveren van diensten aan Sun Bets. Als u tegoeden heeft uitstaan bij Sun Bets, kunt u deze zo snel mogelijk innen.”