18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tabcorp wil stoppen met Sun Bets

Tim Giesbers

Het Australische Tabcorp is gesprekken aangegaan met News UK om zich terug te kunnen trekken uit Sun Bets. Deze bookmaker is ontstaan uit een samenwerking tussen Tabcorp Holdings en de Britse uitgever van kranten. Sun Bets werd opgericht in relatie met de krant The Sun.

In december 2015 werden de plannen aangekondigd en sinds 2016 is het wedkantoor in werking. Inmiddels heeft de samenwerking tegenvallende prestaties opgeleverd en Tabcorp wil graag afstand nemen van Sun Bets.

Strategisch onderzoek

Vorig jaar gaven de Australiërs al aan een strategisch onderzoek te doen naar Sun Bets nadat er nieuwe regels en condities kwamen die het werk van het wedkantoor moeilijker maakte. Sun Bets opereert slechts in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland.

Wat betreft de samenwerking heeft Tabcorp de meeste touwtjes in handen. Het regelt de meeste zaken voor het bedrijf. News UK heeft als verantwoordelijkheid te zorgen voor de interne en externe mediapromotie. Initieel was het de bedoeling dat de samenwerking aangegaan werd voor een periode van tien jaar.

Helft minder omzet

Tabcorp heeft sowieso al een moeilijke periode achter de rug. Eerder maakte het bedrijf bekend dat de omzet na belasting was afgenomen met 58,2 procent.