18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

William Hill moet sneller gokprobleem oplossen

Tim Giesbers

Bookmaker William Hill heeft een nieuwe campagne gestart in het Verenigd Koninkrijk om verantwoord wedden te promoten. Deze nieuwe campagne was hard nodig, want de afgelopen weken werd bekend dat het wedkantoor faalde zich te confirmeren aan de standaarden van de nationale waakhond en het Britse parlement.

De campagne wordt opgestart onder de naam ‘Nobody Harmed’ en het is bedoeld om verslavingsproblemen tegen te kunnen gaan. Daarnaast wordt er extra hulp geboden voor mensen die een verslaving hebben voor wedden. William Hill gaat deze diensten zowel online als in de kantoren aanbieden. Het hoopt hiermee het vertrouwen van de consumenten terug te kunnen verdienen.

Scholing

Ciaran O’Brien, directeur communicatie van William Hill, vindt dat de bookmaker heel snel moet zijn om de problemen tegen te gaan en dat de nieuwe campagne hiermee kan helpen. “Simpel gezegd hebben we verantwoord wedden altijd enorm belangrijk gevonden, maar hebben we de standaarden van de politiek en het publiek niet kunnen halen.”

“We moeten nu voortmaken en zorgen dat we beter worden om het probleem van gokverslavingen tegen te kunnen gaan”, zegt O’Brien. William Hill gaat consumenten helpen om controle te houden over hun uitgaven, ingrijpen wanneer consumenten te ver gaan, meer hulp bieden bij verslaafden en extra scholing aanbieden aan werknemers.

Ambitie

“Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat niemand meer last ondervindt van wedden”, vertelt O’Brien. “Zoals elke ambitie zal het lastig zijn deze te halen. Het belangrijke van het uitspreken van deze ambitie is wel dat we aan het publiek kunnen tonen dat verantwoord wedden in een hoog vaandel staat bij ons bedrijf.”