18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liberal Democrats stellen verbod op creditcards bij wedden voor

Tim Giesbers

Op 12 december zijn er weer nieuwe verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. In de polls staan de Liberal Democrats op de derde plaats, achter de Conservatieven en Labour. De Liberal Democrats hebben nu voorgesteld om een verbod in te stellen op het gebruik van creditcards om weddenschappen te plaatsen.

Met het voorstel wil de politieke partij een belangrijke stap zetten in het tegengaan van wedgerelateerde problemen bij consumenten. Er moet volgens de partij een verbod komen op het gebruik van creditcards in fysieke wedkantoren en bij online bookmakers. Aanbieders van kansspelen kunnen dan beboet worden wanneer ze wel creditcards aannemen.

Schulden

Layla Moran, woordvoerder van de Liberal Democrats op dit onderwerp, legt uit waarom volgens deze maatregel volgens haar partij ingevoerd moet worden: “Problematisch wedden heeft vaak een gevaarlijke en ongelooflijk trieste invloed op het leven van duizenden mensen in ons land. Het is hartverscheurend om kwetsbare mensen verder in de schulden te zien komen.”

“Kansspelen worden steeds consumerender maar, zoals altijd met deze overheid, hebben de Conservatieven dit probleem genegeerd. Ze wilden ons eigenlijk al niet steunen met het invoeren van een maximumbedrag op gokautomaten en hebben nu ook geen intentie om de kwetsbaren verder te helpen. Wij willen dat wel graag doen.”

Ombudsman

Door het gebruik van creditcards bij kansspelen te verbieden, wil de partij voorkomen dat consumenten gaan wedden met geld dat ze helemaal niet hebben. Eerder hebben de Liberal Democrats al opgeroepen om met nieuwe advertentieregels te komen en een onafhankelijke ombudsman voor de industrie aan te stellen.