18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GVC Holdings (Ladbrokes, Coral) verwacht hogere winst ondanks maatregelen Britse overheid

Maurice Krabbendam

GVC Holdings, het bedrijf achter onder andere wedkantoor Ladbrokes, heeft de winstverwachting voor 2019 naar boven bijgesteld. Dit ondanks maatregelen van de Britse overheid om bepaalde aspecten van het wedden in te perken.

Inperking maximale limiet betting terminals, winkels gesloten

De grootste inperking waar Ladbrokes en andere bookmakers onlangs mee te maken kregen, was het verlagen van de maximale inzetlimiet op wedmachines die in veel winkels door het land te vinden zijn, de zogeheten Fixed Odds Betting Terminals (FOTS), naar £2, waar dit voorheen nog £100 was. De winst op deze apparaten is inderdaad afgenomen, en Ladbrokes verwacht nog altijd 900 betting shops te moeten sluiten als gevolg van deze nieuwe regelgeving.

Winstverwachting naar boven bijgesteld

De GVC Group, die sinds vorig jaar ook eigenaar is van Coral, verwacht desalniettemin dat de winst voor dit kalenderjaar groter zal zijn dan verwacht. Dit komt mede door de groei van online wedden, die volgens het bedrijf op dit moment 12% bedraagt.

Waar de totale winstverwachting in eerste instantie £650 miljoen tot £670 miljoen bedroeg, is dit bij de presentatie van de resultaten van het derde kwartaal opgeschaald naar £670 miljoen tot £680 miljoen. Hierbij geeft het bedrijf aan dat er groei was, ondanks het feit dat het in tegenstelling tot 2018 dit jaar geen WK had om van te profiteren, wat doorgaans voor wedbedrijven een boost oplevert.

Verschuiving activiteit in betting shops

De omzet in de betting shops daalde wel met 18%, maar dat was beter dan GVC had verwacht. Van de 3,500 betting shops die Ladbrokes en Coral gezamenlijk hebben in het Verenigd Koninkrijk, sloten er dit jaar al 198 hun deuren. Het sluiten van nog eens ongeveer 700 winkels moet voor april 2021 gerealiseerd zijn.

GVC heeft duidelijk een verschuiving van activiteiten in zijn winkels gemerkt, waarbij volgens het bedrijf de klanten andere manieren om te wedden vinden. Op de veelbesproken FOTS was een daling van maar liefst 36% aan omzet te zien, maar het reguliere wedden in de winkels nam in Q3 juist met 7% toe ten opzichte van 2018.

Reactie CEO GVC, aandeel gestegen

Kenneth Alexander, CEO van GVC Holdings, stelt in een verklaring: “Ik ben zeer blij dat de financiële resultaten van de groep ons wederom in staat hebben gesteld om onze jaaromzet-verwachtingen voorafgaand aan rente en belasting te verhogen.”

Na het bekendmaken van de bijgestelde winstverwachting, steeg het aandeel van GVC Holdings aan de Londense aandelenbeurs met zo’n 4%.