18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kieran Trippier verdacht van breken wedreglementen

Tim Giesbers

De Engelse voetbalbond FA heeft Kieran Trippier aangeklaagd voor het overtreden van de wedreglementen. Het is onduidelijk wat de precieze aanklacht is, maar alles duidt erop dat Trippier de regels zou hebben overtreden rondom zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid.

Transfer

Volgens de specificaties van de FA gaat het namelijk om het overtreden van regels E8a en E8b van het wedreglement. Hierbij gaat het om een verbod op wedden op wedstrijden of voetbalgerelateerde gebeurtenissen. Daarnaast mogen voetballers ook geen informatie doorspelen aan anderen met het idee om weddenschappen af te sluiten.

De reden dat het aannemelijk is dat het overtreden van de regels te maken heeft met zijn transfer, is dat de FA aangeeft dat de aanklacht draait om een gebeurtenis in juli 2019. In die maand verhuisde de rechtsback naar de Spaanse hoofdstad.

De Engelse voetbalbond geeft Trippier tot 18 mei om met een officiële reactie te komen. Hij heeft laten weten volledig te hebben meegewerkt aan een onderzoek van de bond en dat hij dat blijft doen. “Ik wil duidelijk maken dat ik nooit een voetbalgerelateerde weddenschap heb geplaatst en geen financieel voordeel heb gehaald uit weddenschappen van anderen”, vertelt hij.

Sturridge

Ook het toevoegen van het overtreden van regel E8b toont wat aan. Deze draait namelijk volledig om het wedden van anderen op basis van jouw informatie. Deze zaak lijkt op die van Daniel Sturridge. De aanvaller werd voor hetzelfde vergrijp aangeklaagd en werd hierop ontslagen door Trabzonspor.