18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Schorsing en boete voor Sturridge om wedden

Tim Giesbers

Daniel Sturridge heeft een zware straf gekregen van de Engelse voetbalbond FA. De aanvaller hoeft zich tot juni niet te laten zien op een voetbalveld en heeft daarna een boete opgelegd gekregen van omgerekend circa 170.000 euro. Sturridge heeft het gokreglement overtreden.

In de zomer van 2019 kreeg hij de initiële straf van de tuchtcommissie van de FA. Anderhalf jaar eerder had hij zijn broer de tip gegeven in te zetten op een transfer van hemzelf naar Sevilla. Zijn broer zette vervolgens veel geld in bij diverse wedkantoren op een overgang van Daniel naar de Spaanse club.

Beroep

Spelers mogen niet (iemand anders laten) inzetten op sportweddenschappen, laat staan dingen waar ze zelf bij betrokken zijn of invloed op hebben. Een ander ‘klein probleempje’ bij deze voorspelling van Sturridge: hij ging nooit naar Sevilla. West Bromwich Albion was de nieuwe bestemming van de Liverpool-speler. De speler en zijn broer bleven achter met lege handen. Door uitgelekte WhatsApp-berichten liepen de twee tegen de lamp.

De voetbalbond was het niet eens met de schorsing van twee weken en de boete van 83.000 euro die hij kreeg en ging in beroep. Een beroepscommissie heeft zich nu maanden over de kwestie gebogen en kwam tot de conclusie dat de eerste straf niet zwaar genoeg was voor het vergrijp van de speler.

Ontbonden

De straf heeft nog verder gevorderde gevolgen voor Sturridge. In onderling overleg met Trabzonspor, waar hij sinds de zomer van 2019 speelde, is besloten zijn contract te ontbinden. Sturridge is op Instagram door het stof gegaan en roept de bookmakers op het wedden op transfers onmogelijk te maken.