18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gambling Commission geeft 10 miljoen euro aan GambleAware

Tim Giesbers

De Gambling Commission (GC) van het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat het tijdens de nieuwe coronacrisis 9 miljoen dollar (omgerekend 10 miljoen euro) zal overmaken aan GambleAware, een liefdadigheidsinstelling die initiatieven ondersteunt ter bestrijding van wedgerelateerde schade.

Deze middelen zullen gebruikt worden om ervoor te zorgen dat behandelingen en ondersteunende diensten doeltreffend kunnen blijven functioneren. Ook moeten de operaties bestand zijn tegen extra druk op hun diensten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Dit omvat het ondersteunen van projecten die zijn overgestapt op alternatieve leveringsmodellen, zoals het online aanbieden van behandelingen. Daarnaast moet het gehele behandelings- en ondersteuningssysteem worden aangepakt.

Onderzoek

Volgens de GC zijn er aanwijzingen dat sommige mensen hun gebruik van kansspelen zoals online casinospellen of sportwedden vergroten. Dit was niet de verwachting door een onderzoek, waaruit bleek dat er een algemene dip in kansspelparticipatie is sinds maart.

Risico

William Moyes, voorzitter van de GC, vertelt: “In het huidige klimaat, met het oog op de potentiële risico’s voor Britse consumenten, hebben we deze financiering versneld gedaan aan GambleAware. Hierdoor kunnen hun hun inspanningen om wedgerelateerde schade te voorkomen naadloos doorgaan.”

“Naast een streng en flexibel regelgevingssysteem, is het van vitaal belang dat organisaties zoals GambleAware en hun partners het geweldige werk dat ze doen kunnen voortzetten. Vooral op momenten dat er een verhoogd risico is op wedgerelateerde schade bij thuisblijvers als gevolg van de maatregelen van sociale afstand.”

Zekerheid

GambleAware-topman Marc Etches voegt toe: “We verwelkomen deze financiering op dit onzekere moment. Geleid door een model voor de volksgezondheid, geeft GambleAware in samenwerking met deskundige organisaties en instanties opdracht aan preventie- en behandelingsdiensten in heel Engeland, Schotland en Wales.”

“Deze fondsen stellen ons in staat om meer zekerheid te bieden rond de financiering van de National Gambling Treatment Service. Hierdoor kunnen we meer consumenten beschermen tegen de mogelijke negatieve gevolgen van kansspelen.”