18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK 2018 – De 5 grootste verrassingen uit de eerste ronde van de groepsfase

Dirk Maas

Geen WK zonder verrassende uitslagen: het WK 2018 stond in de eerste ronde van de groepsfase reeds bol van de verrassingen. Dat zorgt voor een interessant verloop van de rest van het WK aangezien sommige favorieten nog vol aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de knock-outfase.

Niet alleen in dat opzicht is het WK interessant. Voor degene die wil wedden op het WK 2018 is de onvoorspelbaarheid van de groepsronde een uitgelezen kans om winst te maken. De volgende mooi geprijsde quoteringen en tips helpen je op weg.

Bij Online-wedden-bookmakers lees je voorbeschouwingen op alle wedstrijden van het WK 2018!

De 5 grootste verrassingen: het verlies van Duitsland

Dat de wereldkampioen zijn openingsduel van het WK verliest, is niet uitzonderlijk. Argentinië overkwam het in 1982 en 1990, Frankrijk ging in 2002 op de openingsdag onderuit en Spanje kreeg in 2014 een pak slaag van Nederland in zijn eerste duel.

Dat Duitsland van Mexico verloor, was een regelrechte sensatie. De Mannschaft verloor in 1982 voor het laatst zijn openingsduel. Daarna volgden één gelijkspel en zeven opeenvolgende zeges in Duitslands eerste duel op een WK.

De 5 grootste verrassingen: het gelijkspel van Brazilië en Argentinië

Zuid-Amerika hoopt voor het eerst sinds 2002 weer een wereldkampioen te mogen afleveren. De twee voornaamste naties van dat continent kenden een valse start van het WK.

Brazilië, topfavoriet bij de bookmakers, kwam tegen Zwitserland niet verder dan een gelijkspel. Argentinië zag, na een 1-0 voorsprong te hebben genomen, IJsland nog langszij komen.

De 5 grootste verrassingen: Colombia en Polen verliezen

Soms herhaalt de WK-geschiedenis zich, maar niet in het geval van het duel tussen Colombia en Japan. Vier jaar geleden waren de Zuid-Amerikanen met 4-1 te sterk voor de Aziaten, maar nu waren de rollen omgedraaid. De underdogs wonnen met 2-1.

Op basis van de quoteringen was Polen favoriet om van Senegal te winnen. De praktijk wees echter anders uit. De Afrikanen zegevierden met 2-1 en hielden daarmee de eer van hun continent hoog.

Duitsland: quoteringen voor exacte top 2 schieten omhoog

Het verlies van Duitsland heeft ervoor gezorgd dat de quotering voor de aanvankelijk verwachte volgorde Duitsland – Mexico flink omhoog is geschoten. Wedden op Duitsland – Mexico als de exacte top 2 heeft een quotering van 6.00. Mexico – Duitsland en Mexico – Zweden hebben een lagere quote van respectievelijk 2.60 en 5.50.

Het is niet uitgesloten dat Zweden en Mexico beide doorgaan. Zweden won in de kwalificatiereeks van Frankrijk en Italië. Wedden op Mexico en Zweden als kwalificanten voor de knock-outfase heeft bij Toto een quotering van 2.75.

Stuntploeg IJsland

En weer flikte IJsland het: een beter geachte tegenstander op een eindronde in bedwang houden. Opvallend is dat een zege of een gelijkspel op Nigeria nog steeds hoog geprijsde quotering heeft: 2.59 voor het wedden van winst op IJsland en 2.96 voor het wedden op een gelijkspel.

IJsland heeft zich een goede uitgangspositie verworven voor kwalificatie voor de knock-outfase. Toch blijven bij Toto Kroatië en Nigeria favoriet om door te stoten. Wedden op IJsland voor het bereiken van de laatste zestien heeft een quotering van 3.00.

Zwitserse degelijkheid

Zwitserland haalde bij zijn laatste twee eindtoernooien de knock-outfase. Dankzij het gelijkspel tegen Brazilië is een stevig fundament gelegd om voor een derde opeenvolgende keer voorbij de groepsfase te komen.

Toch is Zwitserland op basis van de quoteringen niet de favoriet in zijn tweede groepsduel. Servië heeft een quotering van 2.66. Wedden op winst van Zwitserland heeft een quote van 2.76 bij Toto. Wedden op een gelijkspel is nog hoger geprijsd, namelijk 2.93.

Colombia en Polen: nog steeds favoriet in hun eerstvolgende duel

Colombia en Polen stelden hevig teleur in hun eerste optreden tijdens het WK 2018. Vooraf waren beide landen getipt als kwalificanten voor de knock-outfase. Nu is het zeer waarschijnlijk dat één van beide strandt in de groepsfase.

Desondanks gelden zowel Colombia en Polen als favoriet om hun tweede duel in de groepsronde te winnen. Colombia heeft een quotering van 2.06 bij het wedden van winst van dat land op Senegal. Een gelijkspel heeft een quote van 3.17. Wedden op winst van Senegal is echter geen onlogische optie. Dat land verloor nog nooit een duel in de poulefase van het WK. Wedden op winst van Senegal heeft een quotering van 3.59.

Polen liet een zeer matige indruk achter tegen Senegal. Niets deed meer denken aan het elftal dat met overmacht zijn kwalificatiereeks won, in een poule met onder meer Denemarken en Roemenië. Japan opereerde slim tegen Colombia en zou ook Polen kunnen ontregelen. Wedden op winst van Japan heeft een quote van 4.00, een gelijkspel heeft een quotering van 3.40. Wedden op winst van Polen heeft een aanzienlijk lagere quotering van 1.87.