18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

WK 2018 – 5 Weddenschappen per poule

Dirk Maas

Het WK is een week onderweg. Sommige poules zijn van de grootste spanning ontdaan, in andere groepen kan het nog alle kanten op. De komende zeven dagen beloven een spektakelstuk met mogelijk onverwachte wendingen te worden.

De spanning kan worden verhoogd door te wedden op de verschillende WK-groepen. Per poule zijn er diverse en gevarieerde weddenschappen die aangeboden worden door Toto. Die komen in dit artikel aan bod.

Voorbeschouwingen op alle wedstrijden van het WK 2018 lees je bij Online-wedden-bookmakers!

1. Wedden op de winnaar van de groep

Net zoals het mogelijk is te wedden op de winnaar van het WK is er de optie om te wedden op de winnaar van een poule. Het komt zelden dat de winnaar van een poule al na twee speelronden vast staat.

De quotes kunnen derhalve per speelronde fluctueren. Interessant is te kijken of een nummer twee of drie of misschien zelfs de nummer vier het lukt om alsnog groepswinnaar te worden. In de groep H bijvoorbeeld verloren Colombia en Polen hun eerste duel. Daardoor slonken hun kansen om groepswinnaar te worden.

De quoteringen tonen dat aan. Wedden op Polen als groepswinnaar heeft een quotering van 8.00 en wedden op Colombia als winnaar van Groep H heeft een quotering van 6.50. Mocht één van beide landen alsnog de groep winnen, dan kan een bet op één van deze landen lucratief zijn.

2. Wedden op de beste twee landen van de groep

Welke landen kwalificeren zich voor de achtste finale? Dat is de grote vraag. In poule A ligt alles in de plooi. Rusland en Uruguay hebben zich verzekerd van een plaats bij de laatste zestien.

De overige poules zijn nog niet van alle spanning ontdaan. Daar staat het nog lang niet vast welke twee landen door zullen gaan. De kans is heel klein dat bijvoorbeeld Colombia en Polen beide naar de laatste zestien gaan. Ze hebben het niet in eigen hand. Wedden op Colombia – Polen als beste twee landen van de groep heeft een quotering van 30.00.

3. Wedden op de exacte top 2 van de groep

Een stap verder gaat het wedden op de exacte top 2 van een groep. Deze wedoptie is in alle speelronden van de poule een mogelijkheid. Soms doen er zich in de laatste speelronde van een groep onverwachte wendingen voor.

Zo gaan sommige landen calculerend te werk en stellen niet hun sterkste elftal op in hun laatste groepsduel omdat ze reeds gekwalificeerd zijn voor de achtste finale en ze blessures en schorsingen willen vermijden. Vaak komt het voor dat de tegenstander een gelijkspel of een zege min of meer in de schoot geworpen krijgt.

Ook kan het voorkomen dat een land in zijn laatste groepsduel er met de handrem erop speelt als het bewust tweede wil worden om een minder sterk geachte nummer één uit een andere poule te ontlopen.

Een overzicht van alle geblesseerde en geschorste spelers van het WK vind je bij Online-wedden-bookmakers!

4. Laatste in de groep

Wedden op de hekkensluiter van een groep behoort ook tot de mogelijkheden. Bij sommige WK-groepen is het duidelijk dat er één zwakke broeder in zit. Wedden op de nummer laatst is zo’n geval amper winstgevend omdat de quoteringen vaak niet boven de 1.10 uitkomen.

Het is zaak te letten op poules waarin er één land boven uitsteekt en de drie overige landen aan elkaar gewaagd zijn. Dan kan het voorkomen dat de nummers 2, 3 en 4 tijdens de laatste speelronde nog van positie kunnen wisselen.

Sommige landen die zich niet meer kunnen kwalificeren voor de knock-outfase zijn zo eerzuchtig dat ze er alles aan doen om niet als laatste te eindigen. Ivoorkust was in 2006 daarvan een voorbeeld. Dat Afrikaanse land stond na twee duels op nul punten, kwam in zijn laatste groepsduel met 0-2 achter maar won alsnog en werd derde.

5. Kwalificatie knock-outfase

Tot slot kun je wedden op welk van de vier landen zich kwalificeert voor de knock-outfase. Wedden op landen die zo goed als zeker zijn van de achtste finale heeft weinig zin gezien de bijzonder lage quoteringen die niet eens de 1.10 overstijgen.

Vanzelfsprekend moet je op zoek gaan naar landen die er niet best voor staan maar toch nog een redelijke kans hebben om de groepsfase door te komen. Zo leek Uruguay in 2014 kansloos na een 1-3 nederlaag tegen Costa Rica in de eerste speelronde. Dankzij een zege op Italië in de laatste speelronde plaatsten de Zuid-Amerikanen zich toch nog voor de achtste finale, een resultaat waar lang niet iedereen rekening mee had gehouden. Ook Griekenland leek vier jaar geleden kansloos met één behaald punt na twee duels. Toch plaatste dat land zich voor de knock-outfase.

Landen die een reputatie hebben om zich op het nippertje te kwalificeren voor de knock-outfase verdienen bijzondere aandacht.