18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta – PSV wedden, tips en quotes 1 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Sparta – PSV, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 1 april 2017, 19.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote:

Sparta heeft zichzelf de laatste weken een paar keer een goede dienst bewezen in de strijd om handhaving, terwijl PSV mooi in het spoor van Feyenoord en Ajax wist te blijven. Die ploegen treffen elkaar dit weekend, dus PSV heeft er alle baat bij om ook deze speelronde te winnen. Wie weet wat er dan nog mogelijk is.

Op het laatst eerste

We hoeven in Eindhoven namelijk niemand uit te leggen dat de stand op de ranglijst alleen telt als de competitie voorbij is. Vorig jaar had PSV een flinke achterstand op Ajax, maar de ploeg van Philip Cocu bleef constant strijdvaardig. Wellicht heeft dat ook wel zijn uitwerking gehad op de Amsterdammers, want Ajax begon richting het einde van de competitie steeds meer te zwalken. En op de allerlaatste speeldag kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel bij De Graafschap. PSV won die speelronde wel en nam op het allerlaatste moment de eerste plaats over.

Zoiets kan nu nog steeds, al is er wel meer voor nodig. Zo heeft PSV niet één, maar twee ploegen voor zich. Feyenoord heeft acht punten meer. Na de overwinning op PSV waren dat er zelfs elf, maar een week later verloor Feyenoord van Sparta en bracht PSV het gat weer terug naar acht punten. Weer twee speelronden verder is dat verschil intact. Het lijkt niet heel waarschijnlijk dat PSV de Rotterdammers nog achterhaalt. Wel kan het kunstje van vorig jaar worden herhaald, want Ajax heeft maar twee punten meer en die ploeg komt ook nog naar Eindhoven. Een derde landstitel op rij lijkt net een brug te ver voor PSV, maar je weet het nooit.

Zes pijnlijke jaren

In termen van landstitel denkt men bij Sparta al een tijdje niet meer. Die werd in 1959 voor het laatst gewonnen, in een tijdperk dat de ploeg ook drie keer de KNVB Beker pakte. Door de jaren heen viel Sparta steeds wat verder terug. Soms in de middenmoot, soms in de subtop, maar naarmate de jaren vorderden ook steeds vaker in de onderste regionen. De eerste periode in wat nu de Jupiler League heet, duurde begin deze eeuw drie seizoenen. De terugkeer op het hoogste niveau duurde vijf jaar, gevolgd door zes pijnlijke jaren op het tweede plan. De tweede terugkeer in de Eredivisie was een enorme prijs voor alle supporters.

Maar wat is zo’n prijs nog waard als je na één seizoen weer degradeert? Na de overwinning op Heerenveen begin november beleefde Sparta een zeer slechte reeks waarin acht keer werd verloren en drie keer gelijkgespeeld. Logischerwijs zakte Sparta steeds verder af op de ranglijst en het degradatiespook kwam in zicht. Maar van de laatste vier duels won Sparta er drie. Het gat met nummer laatst Go Ahead is nu acht punten, en ten opzichte van de degradatiezone is er een voorsprong van vijf punten. Sparta is nog niet helemaal veilig, maar het ziet er goed uit voor de club.

Sparta – PSV tip

Kan Sparta zijn goede vorm van de laatste weken doortrekken – de uitglijder tegen Vitesse niet meegerekend? Wij denken in elk geval dat beide ploegen tot scoren zullen komen. Toto heeft daar een quote van 1.62 voor opgesteld.

Sparta – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta: 7.55
Gelijkspel: 4.80
Winst PSV: 1.31