18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

ADO Den Haag – Roda JC wedden, tips en quotes 2 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: ADO Den Haag – Roda JC, Eredivisie
Aanvang: zondag 2 april 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: ADO Den Haag wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.26

In dit weekend wordt er een topper gespeeld, maar tegelijk staat er ook een degradatiekraker op het programma. Nummer 16 Roda JC neemt het op tegen nummer 17 ADO Den Haag, dat slechts één punt minder achter zijn naam heeft staan. En Go Ahead Eagles staat weliswaar laatste, maar dat kan na dit weekend anders zijn.

Spannend onderin

In tegenstelling tot de afgelopen jaren, toen gedurende het hele seizoen wel duidelijk was wie er waarschijnlijk direct zouden degraderen, is het deze jaargang erg spannend onderin. De ploegen die nu dertig punten of meer op zak hebben, komen waarschijnlijk niet meer in de problemen. Willem II, Heracles en PEC Zwolle zullen nog wat punten vergaren en dan in de middenmoot eindigen. FC Groningen staat op 29 punten, Sparta en NEC hebben er allebei 28. Dat voelt bijna veilig, maar dat is het nog niet helemaal.

Wel is er een klein gaatje van nummer veertien NEC naar nummer vijftien Excelsior, dat op 24 punten staat. Roda JC heeft er 23, ADO Den Haag 22 en Go Ahead Eagles staat op 20 punten. Tussen deze vier clubs kan het dus nog alle kanten op. De kans is groot dat één van hen zonder nacompetitie zal overleven, en dat de andere drie uitmaken wie nog de laatste strohalm van de play-offs pakt. Maar de kans is ook groot dat één van deze vier rechtstreeks degradeert.

Komen en gaan

Voor Roda JC zal het een doemscenario zijn dat uitkomt. De ploeg degradeerde een paar jaar geleden, maar wist met de nodige moeite na één jaar weer de Eredivisie te bereiken. Het eerste jaar werd overleefd, maar het viel wel op dat er in Kerkrade wel in erg hoog tempo werd doorgeselecteerd. Iets minder sympathiek gezegd: het wemelt er de laatste jaren van de middelmatige broodvoetballers die net zo snel weer komen als gaan. Vorig jaar had dat transferbeleid in de winterstop het gewenste effect, maar de selectie die aan het huidige seizoen begon wist lange tijd nauwelijks te scoren en sprokkelde zijn punten vooral met doelpuntloze gelijkspelen bijeen. Nu wordt er af en toe wel gewonnen, maar omdat iedereen in de onderste regionen dat de laatste weken zo nu en dan doet blijven de verhoudingen ongeveer gelijk.

Van ADO Den Haag komen de sportieve problemen niet echt als een verrassing. Er is nu al jaren gedonder met een Chinese eigenaar die alleen na een uitspraak van de rechter zijn betalingsverplichtingen nakwam. Tegelijk stelt hij al wel sinds zijn aantreden de vreemdste sportieve eisen en staat de boel bestuurlijk flink onder druk. Onder Henk Fraser bleef ADO sportief overeind. Zijn opvolger Petrovic kon, op een goede start na, niet imponeren. Alfons Groenendijk lijkt de boel op de rit te krijgen. Maar inmiddels is er veel onzekerheid over de vele aflopende contracten, en wellicht dat dit ook weer van invloed op het spel is.

ADO Den Haag – Roda JC tip

Het gaat met beide teams niet heel slecht, maar wij laten het thuisvoordeel de doorslag geven. Groenendijk is bovendien een coach die heeft bewezen een club in de Eredivisie te kunnen houden. ADO Den Haag wint tegen een quote van 2.26 bij Toto.

ADO Den Haag – Roda JC Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst ADO Den Haag: 2.26
Gelijkspel: 3.20
Winst Roda JC: 3.06