18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Everton wedden, tips en quotes 1 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Liverpool – Everton, Premier League
Aanvang: zaterdag 1 april 2017, 13.30 uur
Beste wedtip: dubbele kans Everton
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

De derby tussen Liverpool en Everton staat ditmaal vooral in het teken van de ranglijst. Liverpool doet nog volop mee om de tweede plaats, terwijl Everton nog altijd de top zes in het vizier heeft.

Steken laten vallen

In de Premier League hebben zich, op tien speelronden voor het einde, een aantal sectoren gevormd in de top. Chelsea is nog steeds een categorie op zichzelf, met slechts drie gelijke spelen en drie verloren wedstrijden. Voor de Premier League, waar de concurrentie groot is en iedereen op een goede dag van ieder ander kan winnen of verliezen, zijn dat uitstekende cijfers. Alle andere ploegen hebben veel meer steken laten vallen, waardoor Chelsea al een voorsprong van tien punten heeft op de eerste achtervolger. De kans lijkt niet groot dat een andere ploeg Chelsea nog achterhaalt.

Feitelijk spelen Tottenham Hotspur, Manchester City en Liverpool momenteel om de tweede plaats, al kunnen andere ploegen zich nog in die strijd mengen. Tottenham staat tweede met 59 punten, Manchester City volgt met 57 punten en Liverpool heeft een puntje minder dan dat. Een derde blok vormt de subtop. Manchester United heeft 52 punten, Arsenal en Everton hebben er elk 50 weten te vergaren. West Bromwich Albion is de eerste achtervolger met 43 punten, Stoke City heeft er 36. Die twee ploegen lijken veilig. De rest, van Southampton met 33 punten tot Sunderland met 20 stuks, zal nog moeten presteren om er in te blijven.

Kans gehad

Liverpool en Everton doen dus allebei mee om de knikkers. Liverpool lijkt na een zeer slechte periode de rug te hebben gerecht. De tweede plaats is nog binnen handbereik. De derde plaats geeft even goed recht op deelname aan de Champions League, maar tweede staat nu eenmaal beter en zal ook wat prettiger uitpakken met het oog op de loting. Met de vierde plaats van nu zou in elk geval de voorronde van de Champions League worden gehaald.

Het Everton van Ronald Koeman weet dat zijn coach niet zal vertrekken om bondscoach van Nederland te worden. Koeman was er een paar jaar terug klaar voor, maar toen koos de KNVB zeer onverwacht voor Guus Hiddink. Diens opvolger stond ook al klaar. Danny Blind mocht het eerder dan verwacht overnemen van de ontslagen Hiddink. Afgelopen weekend overkwam Blind hetzelfde. Koeman werd in elk geval door de pers gepeild, maar was heel duidelijk: de KNVB heeft zijn kans gehad.

Nu bondscoach worden past ook niet in de carrièreplanning van Koeman. Hij ging van Feyenoord naar Southampton omdat daar de sportieve ambities groter waren. Om diezelfde reden stapte hij na twee jaar over naar Everton. Die club heeft geld en grote plannen. Met Koeman aan het roer worden meteen al goede stappen gezet. Plaatsing voor de Europa League is binnen handbereik, en voor Koeman zou het de kroon op alweer een goed jaar zijn. Wellicht bereikt hij met Everton ook als trainer de top, misschien is deze club zijn springplank naar diezelfde top. Maar Koeman komt waarschijnlijk nog in die top terecht. Pas daarna zal hij eventueel weer overwegen bondscoach te worden.

Liverpool – Everton tip

Everton draait prima onder Koeman, dus wij zetten in op de dubbele kans dat Everton wint van of gelijkspeelt tegen Liverpool. Toto heeft daar een quote van 2.18 voor genoteerd.

Liverpool – Everton Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Liverpool: 1.56
Gelijkspel: 3.83
Winst Everton: 5.06