18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Spanje – Rusland voorspelling – wedden, quotes & tip – WK 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Spanje – Rusland, WK 2018
Aanvang: zondag 1 juli 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: winst Spanje
Bookmaker: Toto
Quote: 1.55

Rusland eindigde als tweede in groep A en speelt daarom zondag tegen winnaar van poule B, Spanje. De voorspellinge, quotes en tips bij het wedden op dit achtste finale-duel.

Sterke start

Rusland kwam goed uit de startblokken op dit WK. Het gastland won de openingswedstrijd overtuigend met 5-0 van Saoedi-Arabië. Door die overwinning was de sfeer gelijk goed in Rusland. Egypte was de volgende tegenstander. Op papier leek dat een moeilijkere tegenstander dan Saoedi-Arabië. Het duel verliep ook moeizamer dan de openingswedstrijd. Bij rust stond de brilstand nog op het scorebord, maar in de 47e minuut kwamen de Russen op voorsprong door een eigen goal van Ahmed Fathy. In de 59e en 62e minuut scoorde Rusland weer en daarmee was de wedstrijd beslist. Mohamed Salah deed nog wel wat terug door een penalty te benutten. Hij bepaalde met die strafschop de eindstand op 3-1.

Het laatste duel was de eerste echte test voor Rusland. Uruguay was de tegenstander en stond toen ook op zes punten. De winnaar van die wedstrijd mocht zich ook gelijk de winnaar van groep A noemen. Het duel was in de eerste helft al beslist. Na een goal van Luis Suárez en een eigen goal van Denis Tsjerysjev was het geloof al ver weg bij de Russen. Toen Igor Smolnikov zijn tweede gele kaart kreeg in de 36e minuut, was het helemaal gedaan. De wedstrijd was daarna niet meer aantrekkelijk om naar te kijken. Uruguay maakte er nog wel 3-0 van, door een goal van Edinson Cavani in blessuretijd. Rusland begon het toernooi dus overtuigend, maar ging in de laatste groepswedstrijd wel hard onderuit. Wedden op het gastland tegen Spanje lijkt wat minder verstandig, omdat de enige echte test niet goed uitpakte voor de Russen. De voorspelling ‘Winst Rusland’ heeft wel een quote van 6.05 bij Toto.

Soms leuk en soms zakelijk

De eerste groepswedstrijd van Spanje, was tegen Portugal. Dat duel zat vol spektakel en eindigde in 3-3. Het waren 90 minuten met goed spel en mooie goals. Het was tot nu toe misschien wel de leukste wedstrijd van het WK.

Toch voorspelt dat niet direct dat Spanje ook in de achtste finale attractief zal gaan voetballen. Tegen Iran liet Spanje zien dat het ook heel zakelijk kan voetballen. Het land kwam ook moeilijk tot scoren in die tweede groepswedstrijd. Door een gelukkige goal van Diego Costa stonden de Spanjaarden na 54 minuten wel op een 0-1 voorsprong. Na die goal ging de wereldkampioen van 2010 nog meer op balbezit spelen. Over heel de wedstrijd gezien had Spanje 78 procent balbezit. Achterin gaf het wel wat kansjes weg, maar Iran heeft geen schot tussen de palen kunnen produceren.

In de laatste wedstrijd kwam Spanje snel op achterstand tegen Marokko. De Spanjaarden wisten dit al wel na vijf minuten recht te trekken. In de 81e minuut kwam het Marokkaanse elftal weer op voorsprong. Tien minuten later scoorde Iago Aspas de 2-2, daardoor werd Spanje eerste in groep B. Het Spaanse elftal is nog ongeslagen en heeft al tegen een van de sterkere tegenstanders gespeeld dit toernooi. Ook liet het zien veerkracht te hebben in de wedstrijd tegen Marokko. Wedden op Spanje tegen Rusland – met een quotering van 1.55 – is dus waarschijnlijk de beste voorspelling.

Onderlinge ontmoetingen

De laatste keer dat dit duel op de planning stond, was in 2017. Het was een vriendschappelijke wedstrijd en het werd 3-3. Op het EK van 2008 kwamen Spanje en Rusland elkaar twee keer tegen. In de groepsfase wonnen de Spanjaarden met 4-1, mede door een hattrick van David Villa. De twee landen kwamen elkaar ook in de halve finale tegen. Dit keer won Spanje met 0-3. De Russen verloren op het EK van 2004 ook al van de Spanjaarden, toen met 1-0. Spanje is dus vaak te sterk voor Rusland op toernooien. Als je hier naar kijkt is de kans groot dat het Spaanse elftal door gaat naar de kwartfinale. Op Spanje bereikt de volgende ronde, staat een quote van 1.28 bij Toto. Daarop wedden lijkt een veilige voorspelling als je kijkt naar de onderlinge duels.

Spanje – Rusland tip

Rusland begon goed aan het toernooi, maar ging hard onderuit tegen de enige goede tegenstander in de groep. Spanje wist daarentegen wel gelijk te spelen tegen een moeilijke opponent. Het Spaanse elftal heeft ook veel meer kwaliteit en zal op jacht gaan naar de wereldtitel. De voorspelling bij deze wedstrijd is: winst Spanje. Wedden op de Spanjaarden heeft een quote van 1.55 bij Toto.

Spanje – Rusland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Spanje: 1.55
Gelijkspel: 3.71
Winst Rusland: 6.05