18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

België – Japan voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: België – Japan, WK 2018
Aanvang: maandag 2 juli, 20.00 uur
Beste wedtip: winst België
Bookmaker: Toto
Quote: 1.42

Twee tegenpolen treffen elkaar in de achtste finale. Het vooralsnog foutloze België neemt het als een van de titelfavorieten op tegen Japan, dat verrassend doorstootte naar de knock-outfase. De voorspelling, vooruitblik en quotes bij het wedden op België – Japan.

Foutloos België wil oogsten

Met negen punten uit drie wedstrijden plaatste België zich foutloos en als groepswinnaar voor de knock-outrondes. Onze zuiderburen hebben een gouden generatie en willen deze eindronde eindelijk eens gaan oogsten. Dat deed het land in de poulefase al een beetje, met klinkende overwinningen op Panama (3-0) en Tunesië (5-2). Ook de B-keus van België was in het derde groepsduel te sterk voor Engeland, dat overigens ook niet in de sterkste opstelling speelden. Adnan Januzaj was de man van de wedstrijd. De buitenspeler scoorde het enige doelpunt: 1-0.

Met spelers als Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin de Bruyne en Dries Mertens beschikken de Rode Duivels over sterren in vorm. Weinig landen hebben zoveel individuele kwaliteit als de Belgen. Qua wedden is België dan ook huizenhoog favoriet vergeleken met tegenstander Japan. Een overwinning van België voorspellen levert een quotering van 1.42 op.

Japan dankt fairplay

Een primeur op een eindtoernooi: het fairplayklassement bepaalde dat niet Senegal, maar Japan zich kwalificeerde voor de knock-outfase. Beide landen hadden hetzelfde aantal punten, hetzelfde doelsaldo en het onderlinge resultaat was gelijk, waardoor het aantal gele kaarten de doorslag gaf.

Japan plaatste zich dus achter Colombia als voor de tweede ronde. Het opende sterk, met een 1-2 overwinning tegen het uiteindelijke groepshoofd. Vervolgens volgde een gelijkspel tegen Senegal en werd van het al uitgeschakelde Polen met 0-1 verloren.

Geen overtuigende beurt van de Japanners, die hoogstwaarschijnlijk allang blij zijn dat ze de groepsfase hebben overleefd. Daar hadden vooraf niet veel mensen op durven wedden. Tegen de Belgen lijkt een stunt en een ticket voor de kwartfinale dan ook onwaarschijnlijk. Een Aziatische overwinning levert een hoge quotering van 8.42 op.

Onderlinge geschiedenis

Misschien verrassend, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Japan. Zij wonnen twee van de vijf confrontaties, terwijl België slechts een keer de beste was. De Belgische overwinning dateert wel van minder dan een jaar geleden. Eind november versloeg België Japan met 1-0. De doelpuntenmaker was Romelu Lukaku, en laat die toevallig lekker in vorm zijn.

België – Japan tip

Een Belgische overwinning lijkt een formaliteit. De zuiderburen haalden gemakkelijk de tweede ronde en treffen daar in Japan een tegenstander die duidelijk minder is. Ook in de groepsfase wist België zich gemakkelijk te ontdoen van mindere goden Tunesië en Panama. Het spel maken is voor de Belgen geen probleem, en daardoor lijkt wedden op een Japanse uitschakeling en België in de kwartfinale een goede zet. Tip en voorspelling: winst België met een quotering van 1.42 bij Toto.

België – Japan, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst België: 1.42
Gelijkspel: 4.41
Winst Japan: 8.42