18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kroatië – Denemarken voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Kroatië – Denemarken, WK 2018
Aanvang: zondag 1 juli, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Kroatië
Bookmaker: Toto
Quote: 1.84

Kroatië haalde de maximale score uit de drie poulewedstrijden. Het groepshoofd van poule D neemt het in de achtste finale van het WK in Rusland op tegen Denemarken, dat zich achter Frankrijk plaatste voor de tweede ronde. De voorspelling, vooruitblik en quotes bij het wedden op Kroatië – Denemarken.

Perfecte score voor imponerend Kroatië

Negen punten uit drie wedstrijden. Kroatië had zich geen betere start kunnen wensen. Met af en toe uitstekend voetbal werd in groep D afgerekend met Nigeria (2-0), Argentinië (3-0) en IJsland (2-1). Vooral de sensationele winstpartij op de Argentijnen maakte indruk, zeker vanwege het voetbal dat de Kroaten laten zien. Ook het B-team kan om een boodschap gestuurd worden, want met de nodige basisspelers op de bank werd er ook gewonnen van IJsland.

Door het trio overwinningen plaatste Kroatië zich voor de tweede keer in de historie voor de knock-outfase van een wereldkampioenschap. Toen, in 1998, eindigde het land als derde. Wie weet zit er wederom zo’n stunt van jewelste in. Vertrouwen te over natuurlijk bij de Kroaten. Ook de bookmakers denken er zo over. Wedden op de voorspelling dat Kroatië wint van Denemarken levert een lage quotering van 1.84 op.

Kleurloze plaatsing Denemarken

Tijdens de beslissende laatste poulewedstrijd tussen Denemarken en Frankrijk klonk er geregeld een fluitconcert vanaf de tribunes. De toeschouwers waren niet tevreden met het vertoonde spel van beide landen, die aan een gelijkspel genoeg hadden om zich de plaatsen voor de volgende ronde. En zo geschiedde: Denemarken – Frankrijk eindigde in 0-0. Net als de Engelsen pakte ook België uit de eerste twee potjes de volle buit. Eerste werd Panama met 3-0 verslagen, waarna de tweede pot voetbal tegen Tunesië een 5-2 overwinning opleverde.

Die wedstrijd paste een beetje in de groepsfase van de Denen. Functioneel was het wel, maar echt sprankelen deed het niet. Een magere en onverdiende overwinning op Peru (1-0) en gelijke spelen tegen Australië (1-1) en dus Frankrijk. Het was genoeg om door te gaan, dankzij de salonremise van Deense en Franse makelij. Op hun vijfde WK plaatsen de Denen zich alweer voor de vierde maal voor de volgende ronde.

Nu de tegenstand in de knock-outfase groter wordt, lijkt het al snel einde verhaal voor Denemarken. Een Deense stunt voorspellen levert een weddden-quotering van 4.63 op bij Toto.

Onderlinge geschiedenis

De onderlinge resultaten zijn eerlijk verdeeld. Beide ploegen wonnen twee van de vijf edities. Eenmaal werd het een gelijkspel. In 2004 won Kroatië de laatste clash met de Denen. Toen werd het in een vriendschappelijke interland 1-2.

Kroatië – Denemarken tip

De Kroaten zijn na hun perfecte en imponerende groepsfase overduidelijk favoriet. Denemarken is de underdog, maar etaleert daar misschien ook wel beter in dan wanneer ze het spel moeten maken. Toch lijkt wedden op een overwinning van Kroatië het meest waarschijnlijk. Tip en voorspelling: winst Kroatië met een quotering van 1.84 bij Toto.

Kroatië – Denemarken, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Kroatië: 1.84
Gelijkspel: 3.13
Winst Denemarken: 4.63