18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Excelsior wedden, tips en quotes 14 januari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: PSV – Excelsior, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 14 januari 2017, 19.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 1.76

PSV moet er meteen staan. Het gat met de huidige nummer één is al heel moeilijk te overbruggen en als het nog groter wordt, is het waarschijnlijk wel gedaan met de kansen op een derde titel op rij. Tegen Excelsior moet die overwinning er wel kunnen komen.

Late gelijkmaker

Laten we eerst even de statistieken er bij pakken. Het zal geen verbazing wekken dat deze in het voordeel van PSV uitvallen. Sinds 2002 troffen beide ploegen elkaar vijftien maal op het hoogste niveau. Daarvan wist PSV er dertien te winnen, soms met flinke verschillen. Twee keer wist Excelsior een punt aan het duel over te houden. Bijna tien jaar geleden werd het op Woudenstein 0-0. En ruim een jaar terug liet PSV zich in eigen huis verrassen door een late gelijkmaker van de Rotterdammers.

Lijfsbehoud is nooit een vooraf vaststaand gegeven voor Excelsior. Het is zonder meer een kleine club, in een stad met twee andere profclubs waarvan er één fans in het hele land heeft. Excelsior groeit in bescheiden mate, maar blijft een kleine speler in het speelveld van de Eredivisie. Handhaving in de Eredivisie is elk jaar weer een gevecht, en elke keer dat het lukt krijgt de club iets meer armslag om het nog een jaar vol te houden. Ook nu weer, in het derde jaar op rij in de Eredivisie, staat Excelsior halverwege het seizoen maar net boven de degradatiestreep. Een duel als de uitwedstrijd bij PSV zal als verloren zijn ingecalculeerd, maar wellicht valt er toch weer een puntje te halen.

Veel gelijke spelen

Het enige waar PSV voorlopig op kan bogen, is dat het de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie heeft. Slechts acht keer wist een tegenstander het net te vinden tegen de Eindhovenaren. Er werd dan ook pas één keer verloren: met 1-0 van Feyenoord in Eindhoven. De pijn zit hem echter vooral in de zeven gelijke spelen. Doelpuntloos gelijkspelen tegen ploegen als Roda JC en Willem II zijn beneden de stand van PSV; het 1-1 gelijkspel uit bij Ajax valt beter te verantwoorden.

Als het om doelpunten vóór gaat, moet PSV voorlopig zes clubs boven zich dulden, en het doelsaldo blijft dan ook ver achter bij dat van Ajax en met name Feyenoord. Luuk de Jong scoorde vorig seizoen 26 keer; een jaar eerder wist hij het net ook al twintig keer te vinden. Deze jaargang staat hij halverwege pas op vier goals. Ploeggenoot Gaston Pereiro staat vooralsnog op zes doelpunten. Alle andere teamgenoten samen scoorden in zeventien duels pas vijftien keer. De 92 en 88 doelpunten van de afgelopen twee jaren zullen dit keer niet worden gehaald. Het seizoen is nog niet mislukt, maar daar zit het wel zeer dicht tegenaan.

PSV – Excelsior tip

We zien PSV wel winnen van Excelsior maar dat levert op zich geen interessante quotes op. Meer dan 3,5 goals totaal doet dat wel: 1.76 bij Toto.

PSV – Excelsior Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.13
Gelijkspel: 7.08
Winst Excelsior: 13.75